Ce măsură a fost dispusă în cazul poliţistului de frontieră arestat preventiv!

Ce măsură a fost dispusă în cazul poliţistului de frontieră arestat preventiv!
Poliţistul de frontieră arestat preventiv după ce a fost prins chiar de colegii săi cu maşina burduşită cu ţigări de contrabandă, pe un drum din comuna Rădăuţi-Prut, a fost suspendat din funcţie.

Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, după ce magistraţii Judecătoriei Darabani au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Cozmin Mugurel Lupu pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a contestat decizia judecătorilor, urmând ca aceasta să fie soluţionată de instanţă. 

Poliţistul de frontieră, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit, la finele săptămânii trecute, în trafic chiar de către colegii săi, în localitatea Cotu Miculinți, din comuna Rădăuți-Prut.  În mașina angajatului Poliției de Frontieră, un Opel, au fost descoperite aproape 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 112.000 lei. 

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a autoturismului în valoare de 10.000 lei, şi au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

Cozmin Mugurel Lupu este judecat și într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoșani. În luna octombrie 2013 acesta, alături de alți patru colegi, a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o reţea de contrabandişti de ţigări în perioada aprilie – august 2013. Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată. Lupu era pus la dispoziţia conducerii Poliţiei de Frontieră. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
943

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
213

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1206

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...