Ce măsură a fost dispusă în cazul poliţistului de frontieră arestat preventiv!

Ce măsură a fost dispusă în cazul poliţistului de frontieră arestat preventiv!
Poliţistul de frontieră arestat preventiv după ce a fost prins chiar de colegii săi cu maşina burduşită cu ţigări de contrabandă, pe un drum din comuna Rădăuţi-Prut, a fost suspendat din funcţie.

Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, după ce magistraţii Judecătoriei Darabani au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Cozmin Mugurel Lupu pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a contestat decizia judecătorilor, urmând ca aceasta să fie soluţionată de instanţă. 

Poliţistul de frontieră, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit, la finele săptămânii trecute, în trafic chiar de către colegii săi, în localitatea Cotu Miculinți, din comuna Rădăuți-Prut.  În mașina angajatului Poliției de Frontieră, un Opel, au fost descoperite aproape 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 112.000 lei. 

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a autoturismului în valoare de 10.000 lei, şi au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

Cozmin Mugurel Lupu este judecat și într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoșani. În luna octombrie 2013 acesta, alături de alți patru colegi, a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o reţea de contrabandişti de ţigări în perioada aprilie – august 2013. Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată. Lupu era pus la dispoziţia conducerii Poliţiei de Frontieră. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondatorul Zilelor Nordului: „În ăștia șapte ani s-au adunat povești cât pentru o sută”

astăzi, 11:04
27

Omul care a pus bazele, alături de fratele său, celui mai mare festival din nordul României, în cel mai nordic oraș al acesteia, a vorbit despre începuturile evenimentului care un...

Mai puțin de jumătate din botoșănenii plecați în Europa vor să se mai întoarcă acasă!

astăzi, 09:25
269

În timp ce campaniile anumitor partide politice induc ideea că viața în alte state ale Europei, loc în care pleacă românii, nu este chiar “roz”, și chiar se dis...

Partidul Dreapta Liberală își alege candidatul la Președinția României la cinema!

astăzi, 08:57
157

În timp ce celelalte partide din România au ales Bucureștiul ca loc de desfășurare a congreselor de desemnare a candidatului la președinția României, Partidul Dreapta Liberală ...