CE MAI FAC BOTOSANENII IN PLINA CRIZA: Isi schimba numele!

CE MAI FAC BOTOSANENII IN PLINA CRIZA: Isi schimba numele!

 CONSTANTIN GABUR, ofiterul Starii Civile Botosani  

Tara arde si baba se piaptana! Unii botosaneni nu au nici pe departe griji financiare sau probleme cu locul de munca.

Un botosanean vrea, nici mai mult, nici mai putin, sa isi schimbe numele in Lomax!

Fara motivatii, chiar daca, spun reprezentantii Oficiului de Stare Civila Botosani, schimbarea numelui necesita un dosar consistent!

Am avut un botosanean care a spus ca doreste sa se cheme Lomax. M-a dus imediat cu gandul la Somax, apoi la Limax, la melci. Asa i-a venit lui sa-l cheme. Ori, contextul legii in vigoare spune clar ca sunt niste conditii in care se poate face asta. Poti sa-si alegi alt nume, pe motiv ca actualul suna a porecla. Te cheama Capra, Ceaun, dar trebuie sa-ti alegi un nume din familie, matusi, unchi. Bineinteles ca astfel de cereri de tip Lomax nu au trecere nicaieri, a spus ofiterul Starii Civile Botosani, Constantin Gabur.

Dintre botosanenii care solicita schimbarea numelui sau prenumelui, cei mai multi vor sa remedieze anumite situatii care in timp devin hilare.

Situatii dificile apar si in cazul baietilor ale caror mamici le-au pus, la nastere, nume de fete. Unele mame se razgandesc la timp, legea permitand ca numele minorului sa fie schimbat, daca solicitarea vine intr-un anumit interval.

Am avut un caz in care o mamica a pus baiatului numele Tomaida. Poate sa schimbe imediat, fiind minor si este spre binele adultului de mai tarziu. Avem aici in oras executor se numeste Carmen. Imaginati-va ca intra cineva in birou si zice: Vreau cu doamna Carmen si barbatul zice: Eu sunt. Dar pe el nu-l deranjeaza, spune Costel Gabur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
157

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
246

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
376

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...