Ce decizie au luat medicii de la Spitalul Mavromati în ceea ce privește gărzile suplimentare!

Ce decizie au luat medicii de la Spitalul Mavromati în ceea ce privește gărzile suplimentare!
Medicii de la Spitalul Judetean Mavromati au luat o decizie in ceea ce priveste noile reglementari legislative referitoare la garzile suplimentare, intrate in vigoare de la 1 august.

Cadrele medicale care doresc sa efectueze aceste garzi au trebuit sa semneze un contract partial de munca. Desi la inceput a existat o oarece reticenta din partea medicilor, intr-un final, potrivit reprezentantilor Spitalului Mavromati, marea majoritate a medicilor a semnat aceste contracte pentru garzile suplimentare.

Medicii au optat sa semneze aceste contracte pe o perioada determinata, de doua luni.

"Pana la aceasta data au fost semnate 162 de contracte cu timp partial pentru garzi.Toti medicii care efectuau garzi au semnat contractele, singurii care nu au semnat sunt cei in concediu si cei scutiti de garzi. Marea majoritate au semnat pentru doua luni, a fost si principalul motiv pentru care s-a tergiversat semnarea contractelor. Ministerul Sanatatii a promis ca din octombire va creste tariful pe ora de garda pentru ca in prezent este raportat la salariul din 2009. Vom vedea ce se va intampla atunci.
Contractele de acum au fost incheiate dupa o macheta transmisa de Ministerul Santatii",
a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Ordonanța de Urgență a Guvernului prevede că medicii care fac garzi suplimentare vor primi sporuri intre 25 si 75% pentru garzile din timpul saptamanii si intre 50 si 100% pentru weekend. Totodata, timpul din garzile suplimentare va conta ca vechime in munca si ca vechime in specialitate, lucru care nu era clarificat pana acum. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
187

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
97

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...