Ce decizie au luat medicii de la Spitalul Mavromati în ceea ce privește gărzile suplimentare!

Ce decizie au luat medicii de la Spitalul Mavromati în ceea ce privește gărzile suplimentare!
Medicii de la Spitalul Judetean Mavromati au luat o decizie in ceea ce priveste noile reglementari legislative referitoare la garzile suplimentare, intrate in vigoare de la 1 august.

Cadrele medicale care doresc sa efectueze aceste garzi au trebuit sa semneze un contract partial de munca. Desi la inceput a existat o oarece reticenta din partea medicilor, intr-un final, potrivit reprezentantilor Spitalului Mavromati, marea majoritate a medicilor a semnat aceste contracte pentru garzile suplimentare.

Medicii au optat sa semneze aceste contracte pe o perioada determinata, de doua luni.

"Pana la aceasta data au fost semnate 162 de contracte cu timp partial pentru garzi.Toti medicii care efectuau garzi au semnat contractele, singurii care nu au semnat sunt cei in concediu si cei scutiti de garzi. Marea majoritate au semnat pentru doua luni, a fost si principalul motiv pentru care s-a tergiversat semnarea contractelor. Ministerul Sanatatii a promis ca din octombire va creste tariful pe ora de garda pentru ca in prezent este raportat la salariul din 2009. Vom vedea ce se va intampla atunci.
Contractele de acum au fost incheiate dupa o macheta transmisa de Ministerul Santatii",
a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

Ordonanța de Urgență a Guvernului prevede că medicii care fac garzi suplimentare vor primi sporuri intre 25 si 75% pentru garzile din timpul saptamanii si intre 50 si 100% pentru weekend. Totodata, timpul din garzile suplimentare va conta ca vechime in munca si ca vechime in specialitate, lucru care nu era clarificat pana acum. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un autoturism a luat foc în mers! Șoferul a reușit să se salveze în ultima clipă - FOTO

astăzi, 15:26
1605

Momente de panică, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani. Un autoturism Renault Espace a luat foc în mers, șoferul reușind să se salveze la timp.Mașina c...

Om de afaceri botoşănean: Statul plăteşte facturile la 2-3 luni şi pe noi ne ameninţă cu puşcăria la restanţe de 30 de zile!

astăzi, 14:33
574

Neculai Bălăucă, patronul unei firme de construcţii, susţine că, atâta timp cât statul nu plăteşte la timp, în cadrul lucrărilor câştigate prin licitaţie publică, e...

Fotografia zilei: Chiar suntem cei mai inventivi când vine vorba de transportat porcii pentru Crăciun!

astăzi, 14:24
368

Chiar suntem cei mai inventivi când vine vorba de transportat porcii pentru Crăciun. Imaginea zilei a fost surprinsă de un participant la trafic.Ultima metodă de transportat porcul este c...