Cazul lui Andrei: O nouă anchetă dispusă de conducere IȘJ la Școala nr.13!

Cazul lui Andrei: O nouă anchetă dispusă de conducere IȘJ la Școala nr.13!
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a dispus o nouă anchetă la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani în cazul copilului cu Sindrom Down ai cărui părinți acuză un cadru didactic de “discriminare și instigare".

Deși inițial reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au precizat că “profesorii care predau la clasa a V-a B, la Școala gimnazială nr. 13 Botoșani și părinții acestor elevi nu au instigat la discriminare și nu au solicitat eliminarea respectivului elev din învățământul de masa", dovezile pe care le au părinții lui Andrei i-au determinat pe șefii învățământului botoșănean să facă o nouă anchetă.

Părinții lui Andrei susțin că au o înregistrare audio de la o ședință cu părinții în care s-a discutat situația copilului, și cu care pot proba acuzele pe care le aduc profesoarei de geografie Mihaela Filip.

“Se vor relua anumite etape din verificări tocmai pentru a nu greși, inclusiv cu oameni de specialitate, cu toate că și în cealaltă comisie au fost psihologi. Trebuie să revenim, pentru a fi corecți. În momentul în care vom avea toate rezultatele vor fi comunicate. Noi neavând știință de acele înregistrări vrem să vedem exact și referirile care s-au adus, cu toate că au fost interviuri și cu părinții de la acea clasă, și cu profesorii", a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

Și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au declanșat o anchetă în acest caz.

 

 

Spune-ne opinia ta