Cazul copilului mort la 30 de ore de la naștere, analizat și de profesori universitari. Care sunt concluziile!

Cazul copilului mort la 30 de ore de la naștere, analizat și de profesori universitari. Care sunt concluziile!
Anchetă finală la Spitalul Județean Mavromati, în cazul copilului care a murit la 30 de ore de la naștere.

Reprezentanții unității spitalicești au cerut și punctul de vedere al unor profesori universitari de la Iași, al căror raport confirmă concluziile comisiei de la Botoșani, și anume că bebelușul a murit din cauza unei bronhopneumonii și nu în urma unei infecții intraspitalicești.

"Am primit rapoartele profesorilor din cadrul UMF Iași. Profesorii universitari din cadrul Secției neonatologie confirmă concluziile primei comisii, decesul s-a produs datorită bronhopneumoniei congenitale, se exclude categoric contaminarea intraspitalicească. De asemenea, profesorul de obstetrică-ginecologie confirmă faptul că nu s-au constatat erori medicale pe perioada spitalizării. În concluzie, copilul nu a luat infecția din spital, aceasta s-a produs intrauterin", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.

Cât privește existența unei culpe medicale în acest caz, Colegiul Medicilor este cel care se va pronunța cu privire la acest aspect.

Cazul se află în continuare în atenția procurorilor, care au declanșat o anchetă după ce părinții pruncului au făcut plângere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
210

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...