Cazul copilei din Coşula, vândută pentru sex, ajunge pe masa judecătorilor!

Cazul copilei din Coşula, vândută pentru sex, ajunge pe masa judecătorilor!
Final de anchetă în cazul de la Coşula, unde o fetiţă de opt ani a fost folosită de mama şi de mătuşa ei în cel mai cumplit mod cu putinţă pentru a le procura hrana zilnică, prin forţarea de a întreţine relaţii sexuale cu un bărbat contra unor produse alimentare.

După o anchetă ce a durat patru luni, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Botoşani a dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi în "cazul Coşula".

Este vorba de H.Ioan, de 59 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată, a inculpatei A.Felicia, de 33 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată şi a inculpatei M. Elena, de 38 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de minori în formă continuată, complicitate la viol în formă continuată precum şi pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

În sarcina acestora s-a reţinut că în perioada august 2014- 2015 inculpatul H.I. a săvârşit mai multe acte materiale constând în viol prin sex oral cu persoana vătămată minoră. În sarcina inculpatei A.F. s-a reţinut că în luna august 2014 a recrutat-o pe persoana vătămată minoră prin inducere în eroare şi abuz de autoritate în vederea exploatării sexuale. A transportat-o la locuinţa inculpatului profitând de starea victimei de vădită vulnerabilitate şi a determinat-o să întreţină relaţii sexuale cu inculpatul în vederea obţinerii de foloase materiale- produse alimentare. În sarcina celei de-a treia inculpate s-a reţinut că a înlesnit săvârşirea infracţiunii de trafic de minori comisă de A.F. în sensul că deşi a aflat de abuzurile sexuale la care era supusă fiica ei şi a faptului că avea obligaţia legală de a interveni şi de a stopa acţiunile ilicite, de a sesiza autorităţile, a rămas în pasivitate şi chiar a fost de acord ca persoana vătămată să fie în continuare transportată la domiciliului lui H.I. în vederea întreţinerii raporturilor sexuale orale pentru obţinerea unor produse alimentare. S-a reţinut că în această situaţie a înlesnit şi săvârşirea infracţiunii de viol de către inculptatul H.I. în sensul că a trimis-o pe fiica sa minoră să aducă produse alimentare, cunoscând că obţinerea acestor produse era condiţionată de întreţinerea relaţiilor sexuale, explică Lăcrămioara Balica, procuror şef al DIICOT Botoşani.

Doi dintre inculptaţi, adică bărbatul care a folosit-o pe fetiţă în interes sexual şi mătuşa copilei, sunt în arest preventiv şi unul este sub control judiciar.

În prezent, fetiţa, fratele ei şi un verişor sunt internaţi într-un centru de plasament din municipiul Botoşani. Aici, fetiţa beneficiază de suport psihologic pentru a depăşi trauma produsă, dar mai mult, beneficiază de afecţiunea de care era atât de dorită.

"Fetiţa se dezvoltă frumos, este un copil puternic şi avem încredere că va reuşi să treacă peste ce a fost rău în viaţa ei. Acum are parte de un cămin, de afecţiune, de îngrijiri şi răspunde foarte bine", susţine Felicia Mihai, şeful Complexului de Servicii Comunitare pentru Protecţia Copilului.

 

Spune-ne opinia ta