Cat ne costa un parlamentar? Ce răspunde un deputat de Botoșani!

Cat ne costa un parlamentar? Ce răspunde un deputat de Botoșani!
Alesi sa ne reprezinte in Parlament si platiti din bani publici, deputatii si senatorii nu prea stiu cati bani cheltuie statul cu ei in cei patru ani de mandat.

Ziare.com a intrebat mai multi parlamentari, din tot spectrul politic, daca au idee cati bani cheltuie de la buget, iar alesii au avut raspunsuri inedite: daca unii s-au aratat deranjati de intrebare, altii au invocat actiunile filantropice sau chiar au sustinut ca au mai adus si bani de acasa. Subliniem ca suma totala alocata de stat unui parlamentar, in patru ani de mandat, nu se refera doar la salariul sau, ci si la cheltuieli care tin, printre altele, de cazare, transport, deplasari externe si plata angajatilor din cabinetele sale sau a colaboratorilor.

Deputatul PNL Andreea Paul a dezvaluit, duminica, la finalul celor patru ani de mandat, suma totala de care a fost nevoie pentru ca ea sa isi desfasoare activitatea de parlamentar.

Paul a cerut Parlamentului sa-i calculeze suma totala a cheltuielilor care au fost facute de stat pentru ea in perioada decembrie 2012-octombrie 2016. In total - aproape 200.000 de euro, adica 50.000 de euro pe an sau 4.100 de euro pe luna.

Luni, Ziare.com a sunat mai multi deputati si senatori pentru a-i intreba daca au idee cat a cheltuit statul, in total, pentru ei, in ultimii patru ani.

Iată ce a răspuns deputatul Liliana Minca (ALDE):

"In primul rand, sumele acestea sunt informatii publice (...). Eu stiu ca in contul meu nu se regaseste niciun leu din banii pe care statul sa zicem ca i-ar fi cheltuit. Din contra, eu am si cheltuit bani in plus fata de ceea ce statul ar fi cheltuit cu mine.
Pentru ca eu provin din cel mai sarac judet din Romania, se numeste Botosani, iar acolo copiii n-au cu ce sa se incalte, sa se imbrace. Mama mea are o fundatie, al carei presedinte fondator am fost eu in 2009, si nu am facut altceva decat sa imbracam, sa incaltam si sa hranim copiii din judetul Botosani".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
2

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
124

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
726

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...