Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor" - FOTO

Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor" - FOTO
Sâmbătă, 8 mai 2010, începând cu ora 10.00, pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi tehnico-aplicative "Prietenii pompierilor".
 
Concursul, destinat participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.

La startul competitiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 14 echipaje (5 echipaje de fete, 6 echipaje de băieţi şi 3 mixte), formate din elevi ai învăţământului gimnazial de la Şcoala 7 Dorohoi, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala cu clasele I-VIII Cordăreni, Şcoala cu clasele I-VIII Văculeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Dumbrăviţa, Şcoala 8 Dorohoi, Şcoala cu clasele I-VIII George Enescu, Şcoala 7 Botoşani, Şcoala 17 Botoşani şi Liceul de Stiintele Naturii "Grigore Antipa" Botoşani.


 
Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice, prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, participanţii având de rezolvat un chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza la "pista cu obstacole" şi la "ştafeta de 400 de metri", tot cu obstacole.

Locul întâi a fost obţinut de echipajele (băieţi şi fete) reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajele de fete şi băieţi ale Şcolii 7 Botoşani.

A treia poziţie în clasament a fost ocupată de echipajele de băieţi şi fete ale Şcolii 17 Botoşani. 
 
Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii mai mult simbolice: cupe şi diplome.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
448

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
113

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...