Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor" - FOTO

Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor" - FOTO
Sâmbătă, 8 mai 2010, începând cu ora 10.00, pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi tehnico-aplicative "Prietenii pompierilor".
 
Concursul, destinat participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.

La startul competitiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 14 echipaje (5 echipaje de fete, 6 echipaje de băieţi şi 3 mixte), formate din elevi ai învăţământului gimnazial de la Şcoala 7 Dorohoi, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala cu clasele I-VIII Cordăreni, Şcoala cu clasele I-VIII Văculeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Dumbrăviţa, Şcoala 8 Dorohoi, Şcoala cu clasele I-VIII George Enescu, Şcoala 7 Botoşani, Şcoala 17 Botoşani şi Liceul de Stiintele Naturii "Grigore Antipa" Botoşani.


 
Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice, prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, participanţii având de rezolvat un chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza la "pista cu obstacole" şi la "ştafeta de 400 de metri", tot cu obstacole.

Locul întâi a fost obţinut de echipajele (băieţi şi fete) reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajele de fete şi băieţi ale Şcolii 7 Botoşani.

A treia poziţie în clasament a fost ocupată de echipajele de băieţi şi fete ale Şcolii 17 Botoşani. 
 
Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii mai mult simbolice: cupe şi diplome.
  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Frig, ploi și vânt. Toamnă în toată regula!

Luni, 24 Septembrie 2018
257

Vremea se raceste in toata tara, in unele zone se vor inregistra diferente de temperatura chiar de peste 10 grade. Marti va ploua in multe zone si vor fi maximum 18 grade in Moldova si Dobrogea, ...

Botosani pentru Viitor

Luni, 24 Septembrie 2018
117

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

Luni, 24 Septembrie 2018
1416

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...