Casa de Sanatate a reziliat contractul cu medicul de familie Sofia Bistriceanu!

Casa de Sanatate a reziliat contractul cu medicul de familie Sofia Bistriceanu!
In premiera, un medic de familie botosanean s-a ales cu contractul reziliat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate! Reprezentantii CJAS au constatat ca respectivul cabinet de medicina de familie functioneaza fara asistenta medicala, medicul avand o explicatie cat se poate de simpla: criza financiara!

Chiar daca activeaza in domeniul medicinii de familie, unde ar trebui sa primeze grija pentru pacienti, dupa cum sustin reprezentantii CJAS, doctorita Sofia Bistriceanu este suparata pe cei de la Casa de Asigurari, care nu inteleg faptul ca ea este implicata in activitatea de cercetare, activitate care necesita mult timp si bani.

In cadrul controalelor efectuate de CJAS in cabinetele de familie din mediul urban, dar si din cel rural, s-au verificat autorizatiile sanitare ale cabinetelor, dovada de detinere a spatiilor, prezenta la program si alte numeroase aspecte caracteristece activitatii de medicina de familie.

Daca majoritatea cabinetelor verificate au respectat prevederile contractuale, la unul dintre cabinetele din oras, cei veniti in control nu au gasit nici macar un asistent, desi ar fi trebuit sa fie unul angajat. Cabinetul medical care s-a ales cu rezilirea contractului beneficiase de un termen de conformare, termen pe care, insa, doctorita nu l-a respectat.

"A primit preaviz pentru rezilierea contractului, nu a facut nimic sa se conformeze si acum a primit instiintare de reziliere a contractului pentru ca nu mai reprezinta interesele pacientilor", a precizat Carmen Nicolau, director interimar al CJAS Botosani.

Doctorita Sofia Bistriceanu motiveaza in continuare cu lipsa fondurilor, pentru ca, spune ea, banii de la Casa de Asigurari i-a primit mai tarziu si mai putini decat era preconizat.

"In semn de respect fata de rezultatele mele profesionale internationale inregistrate pana in prezent, trebuia sa mi se acorde macar o facilitate minima in raport cu perioada de raporare a serviciilor medicale", a precizat Sofia Bistriceanu, medicul de familie care a ajuns in atentia CJAS.

Bistriceanu a precizat ca va ataca in instanta decizia CJAS de reziliere a contractului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
127

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
119

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...