Carnea de oaie din Botoşani ar putea ajunge în Qatar!

Carnea de oaie din Botoşani ar putea ajunge în Qatar!
O delegaţie din Qatar, din care va face parte şi ambasadorul României în acest stat, va ajunge şi la Botoşani, unde va vizita un abator în vederea unor discuţii privind importul de carne de oaie şi alte produse.

Informaţia este furnizată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că o delegaţie oficială din Qatar va fi prezentă la mijlocul săptămânii viitoare Suceava pentru un prim rând de discuţii pentru a importa carne de oaie şi alte produse de la producătorii locali. Gheorghe Flutur a arătat că înainte de această vizită a avut mai multe întâlniri care au avut ca scop înfiinţarea unui lanţ integrat de industrie alimentară, primele discuţii avându-se cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din judeţele Suceava şi Botoşani, precum şi cu procesatorii de carne de oaie, relatează Monitorul de Suceava.

Conform sursei citate, delegaţia din Qatar vine în judeţul Suceava prin intermediul Ministerului Agriculturii.

Delegaţia din Qatar va discuta posibile contracte de export de produse din carne de oaie spre zona Golfului, şi în special în Qatar. Gheorghe Flutur a adăugat că, în cadrul vizitei, membrii delegaţiei străine vor vizita două abatoare, unul din judeţul Botoşani şi unul din judeţul Suceava, din comuna Dumbrăveni. De asemenea, vor fi vizitate mai multe ferme de creştere a oilor, atât din Suceava, cât şi din Botoşani.

Preşedintele CJ Suceava a spus că primele intenţii ale delegaţiei din Qatar sunt de a importa circa 100-200 de tone de carne de oaie congelată, refrigerată sau în viu într-o singură lună, dar şi brânză, legume, fructe, carne de pui şi ouă.

"Am pregătit cu o parte din asociaţiile de crescători de animale şi de procesatori o întâlnire de primire la Palatul Administrativ, în dimineaţa zilei de 25 august, unde vom face o prezentare a potenţialului din Nordul Moldovei, respectiv din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care şi-a omorât fetiţa de 5 ani, arestat preventiv! Detalii cutremurătoare! FOTO

Duminică, 22 Octombrie 2017
9228

Botoşăneanul care a comis oribila faptă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost adus duminică la amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Nu...

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

Duminică, 22 Octombrie 2017
612

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...

CUMPLIT! Fetiță de 5 ani, înjunghiată mortal de propriul tată! FOTO

Duminică, 22 Octombrie 2017
19004

O copilă de 5 ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, județul Botoșani, și-a sfârșit zilele fiind ucisă de propriul părinte. S-a întâmplat în noaptea d...