Carnea de oaie din Botoşani ar putea ajunge în Qatar!

Carnea de oaie din Botoşani ar putea ajunge în Qatar!
O delegaţie din Qatar, din care va face parte şi ambasadorul României în acest stat, va ajunge şi la Botoşani, unde va vizita un abator în vederea unor discuţii privind importul de carne de oaie şi alte produse.

Informaţia este furnizată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că o delegaţie oficială din Qatar va fi prezentă la mijlocul săptămânii viitoare Suceava pentru un prim rând de discuţii pentru a importa carne de oaie şi alte produse de la producătorii locali. Gheorghe Flutur a arătat că înainte de această vizită a avut mai multe întâlniri care au avut ca scop înfiinţarea unui lanţ integrat de industrie alimentară, primele discuţii avându-se cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din judeţele Suceava şi Botoşani, precum şi cu procesatorii de carne de oaie, relatează Monitorul de Suceava.

Conform sursei citate, delegaţia din Qatar vine în judeţul Suceava prin intermediul Ministerului Agriculturii.

Delegaţia din Qatar va discuta posibile contracte de export de produse din carne de oaie spre zona Golfului, şi în special în Qatar. Gheorghe Flutur a adăugat că, în cadrul vizitei, membrii delegaţiei străine vor vizita două abatoare, unul din judeţul Botoşani şi unul din judeţul Suceava, din comuna Dumbrăveni. De asemenea, vor fi vizitate mai multe ferme de creştere a oilor, atât din Suceava, cât şi din Botoşani.

Preşedintele CJ Suceava a spus că primele intenţii ale delegaţiei din Qatar sunt de a importa circa 100-200 de tone de carne de oaie congelată, refrigerată sau în viu într-o singură lună, dar şi brânză, legume, fructe, carne de pui şi ouă.

"Am pregătit cu o parte din asociaţiile de crescători de animale şi de procesatori o întâlnire de primire la Palatul Administrativ, în dimineaţa zilei de 25 august, unde vom face o prezentare a potenţialului din Nordul Moldovei, respectiv din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
1

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
139

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
45

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...