Care sunt tarile in care vei fi in siguranta, daca izbucneste un nou razboi mondial

Care sunt tarile in care vei fi in siguranta, daca izbucneste un nou razboi mondial

Exista persoane care considera ca un nou razboi mondial bate la usa si, cu toate ca nu se stie natura acestuia: nuclear, economic sau cibernetic-, nu exista nicio indoiala ca, in cazul in care va fi declansat, consecintele vor fi teribile pentru omenire.

Site-ul Indy 100, citat de antena3.ro a creat un top al celor mai sigure tari, bazat pe Indicele Global al Pacii 2017. Din pacate, Romania nu se afla pe lista acestor tari considerate cele mai sigure.

10. Irlanda. Tara practica neutralitatea militara si e neutra din punct de vedere international din anii 30. Daca izbucneste un razboi, va ramane, probabil, neutra.

9. Elvetia. Faimoasa pentru neutralitatea sa militara, nu a participat la un razboi pe alt teritoriu din 1815. In plus, muntii reprezinta fortificatii naturale care o protejeaza de o invazie straina.

8. Slovenia. Daca se isca un conflict international, tara se poate bizui doar pe resursele sale. In plus, a fost in mare parte in afara conflictelor militare in primul si al doilea Razboi Mondial.

7. Fiji. Mica insula din sudul Oceanului Pacific, tara e izolata geografic si deci sigura si s-a tinut departe de conflicte globale mereu.

6. Danemarca ar putea fi "tarata" intr-un razboi datorita statutului sau in NATO, dar are un mare atu, Groenlanda, o regiune ne-aliata politic si izolata.

5. Austria. Se afla pe locul 4 din 163 de tari in Indexul Global de Pace 2017 si e considerata sigura din toate punctele de vedere.

4. Portugalia e considerata "o oaza de stabilitate" si una dintre putinele tari europene in care populismul de extrema dreapta nu si-a facut aparitia.

3. Noua Zeelanda. E o tara care se sustine din resursele sale si nici chiar daca ar fi in situatia in care ar fi "rupta" de restul lumii nu ar avea de suferit. In plus, este izolata de zonele potentiale de conflict.

2. Canada se afla pe locul 8 in topul celor mai pacifiste tari din lume, dar pe locul doi in topul Indy 100, cu un scor exceptional de mic la posibilitatea de implicare in conflicte interne sau internationale.

1. Islanda este, fara indoiala, cea mai linistita tara din lume, aflandu-se departe de puterile implicate in conflictele globale -SUA, Rusia, Coreea de Nord si Iran- si reprezinta, astfel, cel mai sigur loc in care te-ai putea afla in cazul in care izbucneste cel de-al Treilea Razboi Mondial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...