Care este cea mai mare indemnizaţie de şomaj plătită în prezent, la Botoşani!

Care este cea mai mare indemnizaţie de şomaj plătită în prezent, la Botoşani!
Un fost angajat din judeţul Botoşan care a lucrat în domeniul energetic are la ora actuală cea mai mare indemnizaţie de şomaj de la nivelul judeţului.

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, persoana în cauză încasează lunar o indemnizaţie în cuantum de 1.577 lei, această sumă primind-o timp de 12 luni.

Totuşi, nu este cea mai mare indemnizaţie de şomaj încasată de o persoană aflată în această situaţie, la Botoşani.
În anul 2013, cea mai mare indemnizaţie plătită la noi în judeţ a fost de 5.755 de lei şi a fost încasată de un fost director adjunct al unei societăţi comerciale.

La sfârşitul lunii decembrie, la nivelul judeţului Botoşani erau înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă un număr de 7.205 de şomeri. Dintre aceştia, doar 1.697 primesc indemnizaţie de şomaj.

Ponderea cea mai mare în rândul şomerilor este a persoanelor care au între 40 şi 49 de ani, fiind 2.125 de şomeri în acest interval de vârstă.
 
Indemnizatia de somaj se acorda, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare. Astfel, indemnizatia de somaj se acorda timp de sase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, noua luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani si 12 luni pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

Spune-ne opinia ta