Cantareata din Romania care face cei mai multi bani din drepturile de autor

Cantareata din Romania care face cei mai multi bani din drepturile de autor
A incasat cei mai multi bani din drepturi de autor in ultima parte a anului trecut si prima parte din 2016, arata Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM).

Este vorba despre Delia Matache, ea fiind urmata in acest clasament de Connect R, Alex Velea, Andra, Shift, Smiley, DJ Sava, Loredana, Randi si Carla's Dreams.

Directorul general al CREDIDAM, Stefan Gheorghiu, a declarat intr-o conferinta de presa ca asociatia a ajuns la peste 13.500 de membri directi si, indirect, la un milion de interpreti straini pe baza acordurilor internationale. A plecat, in 1996, de la 69 de membri.
Potrivit acestuia, Centrul este singura organizatie de gestiune colectiva pentru drepturile artistilor interpreti din Romania care are relatii cu organisme similare din strainatate, avand incheiate 35 de acorduri bilaterale cu tari precum Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Spania, Marea Britanie.
"In 19 ani de activitate, din 1996 pana in 2015, CREDIDAM a platit artistilor in total 244.820.646 lei, iar impozite catre stat in valoare de 100.505.575 lei", a spus Gheorghiu, citat de Ziare.com.
Centrul a organizat recent Ziua Portilor Deschise, prilej cu care participantii au putut cunoaste pasii pe care ii are de urmat un artist din momentul inscrierii ca membru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
4

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
13

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
87

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...