Canicula revine la Botoşani! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

După câteva zile în care am apucat să respirăm şi să ne răcorim, înfruntăm din nou un val de căldură care afectează întreaga ţară. Nu va fi la fel ca precedentul, însă indicele de confort termic de 80 de unităţi va fi depăşit.

Canicula revine la Botoşani! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

După temperaturile- record pentru luna august înregistrate săptămâna trecută, am avut parte de câteva zile în care vremea a fost plăcută, chiar răcoroasă. Nu a ţinut mult pentru că un nou val de căldură traversează teritoriul României.

Din acest motiv, meteorologii au emis coduri galbene şi portocalii de caniculă şi disconfort termic crescut pentru jumătatea vestică a ţării.

La Botoşani, joi, temperaturile vor avea valori cuprinse între 32ºC şi 17ºC. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab predominant din sector sud- estic. Vineri, maxima va urca la 34ºC în timp ce minima cu greu va coborî la 18ºC. Cerul va rămâne curat, astfel că radiaţia solară nu va întâlni niciun impediment în cale, sporind astfel senzaţia de căldură. Vântul va sufla mai mult slab.

Între timp, pe fondul lipsei precipitaţiilor, seceta pedologică devine tot mai pregnantă pe teritoriul agricol al judeţului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
575

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
4998

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1593

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...