Canicula impune restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţ!

Din cauza perioadei caniculare, au fost instituite restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale şi autostrăzile din mai multe judeţe, inclusiv Botoşani.

Canicula impune restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţ!

Astfel, în zilele de 4 și 5 august 2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează teritoriul României vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului roșu și portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 42 de grade) emis de A.N.M. pentru această perioadă.

Concret, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:
transporturilor de persoane;
transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;
vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
transporturi funerare;
transporturi poştale;
transporturi de echipamente de prim ajutor;
transporturi pentru distribuire de carburanţi;
transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
transporturi pentru tractări vehicule avariate;
transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
transporturi apă îmbuteliată;
transporturi produse provenite din exploatări agricole;
transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Restricţiile sunt valabile pentru Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Vâlcea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
35

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
235

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
173

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...