Candidații USL critică noile promisiuni ale lui Băsescu. Ei cer PDL Botoșani să nu amăgească iar alegătorii

Candidații USL critică noile promisiuni ale lui Băsescu. Ei cer PDL Botoșani să nu amăgească iar alegătorii
Candidații USL din județul Botoșani au criticat noile promisiuni ale lui Traian Băsescu. Ei cer candidaților PDL din Botoșani să nu amăgească iar alegătorii.

În ultimele sale apariții, președintelele a insistat pe o serie de promisiuni legate în principal de indexarea pensiilor și crearea de locuri de muncă.

Primele două teme de pe agenda cetățenilor sunt locurile de muncă și nivelul de trai. Așadar, domnul Băsescu știe foarte bine că de aici poate obține voturi. De aceea promite indexarea pensiilor și locuri de muncă. Problema e că aceste două teme s-au agravat tocmai din cauza modului în care a guvernat PDL, sub bagheta președintelui Traian Băsescu, a declarat candidatul USL din colegiul 5 de deputat, Mihai Baltă.

Aceeași poziție o are și candidata USL pe colegiul 6 de deputat, doctorița Tamara Ciofu, care a spus că "e indecent din partea președintelui Băsescu să facă promisiuni exact acolo unde a tăiat cel mai mult. Dânsul a cerut tăierea pensiilor și tot deciziile domniei sale au dus la închiderea a zeci de mii de firme și a sute de mii de locuri de muncă. Cum poate acum să vină să spună că dânsul va indexa pensiile și va crea locuri de muncă?"

Candidatul USL din colegiul 3 de senator, Viorel Grigoraș, s-a arătat surprins de critica președintelui Băsescu asupra deciziei Comisiei Europene de a suspenda plățile pe proiectele europene. "Este incredibil cum poate domnul Băsescu să îi acuze pe adversarii săi de toate eșecurile sale sau ale PDL! Comisia Europeană a sistat plățile pe proiectele derulate de favorita domnului Băsescu, doamna Elena Udrea. Nu spunea dânsul despre doamna Udrea că este cel mai eficient ministru în derularea fondurilor europene? De bine ce le-a derulat, Comisia a supendat plățile pentru că a găsit foarte multe nereguli și foarte mulți bani deturnați către clientela politică a PDL. Cum poate domnul Băsescu să acuze guvernul USL care s-a trezit cu această problemă în momentul în care a preluat guvernarea?", a întrebat retoric Viorel Grigoraș.

Reprezentanții USL au revenit cu cele 10 întrebări adresate candidaților PDL, dar care până acum au rămas fără răspuns:
1. Cum justifică sutele de mii de locuri de muncă din timpul Guvernări Boc?
2. Cum explică tăierea ilegală a pensiilor?
3. Cum argumentează tăierea indemnizației pentru creșterea copiilor, inclusiv ajutorul de trusou pentru nou-născuți?
4. Cum justifică decizia guvernării PDL de a închide Spitalul din Darabani din județul Botoșani și multe alte spitale din întreaga țară?
5. De ce promit acum mărirea salariilor și de ce nu le-au mărit când au fost guvernare, dar în schimb le-au tăiat cu 25%?
6. Cum comentează îndemnul adresat de Băsescu medicilor pentru a pleca la muncă în străinătate dacă nu le convine salariul din România? E corect ca medicii români pregătiți pe banii statului să îi îngrijească acum pe străini?
7. De ce a vrut Băsescu să-l demită pe medicul Raed Arafat, unul din puținii profesioniști din sistemul de sănătate? În aceste condiții, cum pot candidații PDL să promită susținerea profesioniștilor din acest domeniu?
8. De ce refuză să semneze că nu vor mai vota în Parlament tăierea pensiilor și salariilor?
9. De ce refuză să semneze că nu vor migra la alt partid politic dacă vor fi aleși pentru un mandat de deputat sau senator?
10. De ce refuză să semneze că vor susține primarii din județul Botoșani, chiar dacă sunt de altă culoare politică?


Comunicat USL

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
30

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
42

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
42

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...