Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!

Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!
Locuitorii din orașul Săveni, unde în acest moment apa care se asigură din sursa Negreni nu respecta parametrii de oxidabilitate și potabilitate, vor bea în cel mai scurt timp apă din cea mai curată sursă a județului.

Investiția privind alimentarea cu apă din râul Prut este aproape finalizată, deși termenul prevăzut a fost cu mult depășit.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la finele acestei luni se va da drumul la alimentarea din noua sursă, care va rezolva nu doar problema din orașul Săveni, ci și a miilor de cetățeni din localitățile limitrofe.

"Am solicitat să se urgenteze efectuarea lucrărilor de curățare a bazinelor de apă de la intrarea în orașul Săveni și lucrările de cuplare, iar cât de repede posibil să se poată asigura furnizarea apei către consumatori de apă din sursa Ștefănești și astfel se pot rezolva problemele care sunt momentan pe sursa Negreni. Cred că în maxim două săptămâni pe orașul Săveni am rezolvat această problemă", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani.

Alimentarea cu apă din acumularea Stânca-Costești s-a realizat în cadrul proiectului amplu derulat la nivelul județului Botoșani, de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă, proiect a cărui valoare depășește 100 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod Galben de lapoviță, ninsori și viscol până vineri la amiază!

astăzi, 15:13
227

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de precipitații abundente - ploi, lapoviță și viscol, avertizarea fiind valabilă de joi, ora 04.00 dimineața, până vineri, ...

Acţiune a poliţiştilor locali în incinta Botoşani Shopping Center: Cinci agenți economici sancționați!

astăzi, 14:21
222

În intervalul 14-16 ianuarie 2019, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani au desfăşurat misiuni pentru combaterea comerţ...

Gellu DORIAN - Corul babelor comuniste

astăzi, 13:16
160

Modalitatea unor "oameni de presă sau politicieni aflaţi în treabă" de a găsi noduri în papură în orice, ignorînd cele mai elementare cunoştinţe de botani...