Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!

Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!
Locuitorii din orașul Săveni, unde în acest moment apa care se asigură din sursa Negreni nu respecta parametrii de oxidabilitate și potabilitate, vor bea în cel mai scurt timp apă din cea mai curată sursă a județului.

Investiția privind alimentarea cu apă din râul Prut este aproape finalizată, deși termenul prevăzut a fost cu mult depășit.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la finele acestei luni se va da drumul la alimentarea din noua sursă, care va rezolva nu doar problema din orașul Săveni, ci și a miilor de cetățeni din localitățile limitrofe.

"Am solicitat să se urgenteze efectuarea lucrărilor de curățare a bazinelor de apă de la intrarea în orașul Săveni și lucrările de cuplare, iar cât de repede posibil să se poată asigura furnizarea apei către consumatori de apă din sursa Ștefănești și astfel se pot rezolva problemele care sunt momentan pe sursa Negreni. Cred că în maxim două săptămâni pe orașul Săveni am rezolvat această problemă", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani.

Alimentarea cu apă din acumularea Stânca-Costești s-a realizat în cadrul proiectului amplu derulat la nivelul județului Botoșani, de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă, proiect a cărui valoare depășește 100 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au jucat pentru Balaci. Universitatea Craiova învinge FCSB după 16 ani. VIDEO emoționant!

Duminică, 21 Octombrie 2018
117

Cuvintele sunt greu de gasit si se leaga greu intr-o asemenea seara. Amintirile cu Ilie Balaci parca sunt din ce in ce mai pregnante, pe minut ce trece si partida se apropie de start. Imaginile cu mar...

Botoșănean de 30 de ani, găsit mort într-un apartament din strada Primăverii!

Duminică, 21 Octombrie 2018
2880

Pompierii au fost solicitați, duminică seara, să intervină pentru a debloca ușa unui apartament situat la etajul al doilea al unui bloc din strada Primăverii, din municipiul Botoșani.Un ape...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XI)

Duminică, 21 Octombrie 2018
334

Georgică Manole: La Iaşi, Păstorel se „duela” adesea cu vestitul sonetist Mihai Codreanu. În ce constă istoria acestui „duel”? Vasile Larco: Cel mai mare s...