Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!

Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!
Locuitorii din orașul Săveni, unde în acest moment apa care se asigură din sursa Negreni nu respecta parametrii de oxidabilitate și potabilitate, vor bea în cel mai scurt timp apă din cea mai curată sursă a județului.

Investiția privind alimentarea cu apă din râul Prut este aproape finalizată, deși termenul prevăzut a fost cu mult depășit.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la finele acestei luni se va da drumul la alimentarea din noua sursă, care va rezolva nu doar problema din orașul Săveni, ci și a miilor de cetățeni din localitățile limitrofe.

"Am solicitat să se urgenteze efectuarea lucrărilor de curățare a bazinelor de apă de la intrarea în orașul Săveni și lucrările de cuplare, iar cât de repede posibil să se poată asigura furnizarea apei către consumatori de apă din sursa Ștefănești și astfel se pot rezolva problemele care sunt momentan pe sursa Negreni. Cred că în maxim două săptămâni pe orașul Săveni am rezolvat această problemă", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani.

Alimentarea cu apă din acumularea Stânca-Costești s-a realizat în cadrul proiectului amplu derulat la nivelul județului Botoșani, de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă, proiect a cărui valoare depășește 100 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest al unei mame împotriva sistemului de învăţământ: Cere demisia tuturor inspectorilor şcolari de la IŞJ Botoşani!

astăzi, 11:13
178

Viorica H. a povestit că şi-a înscris copilul iniţial la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani, iar în primii ani a învăţat bine, numai că în clasa a V-a a ...

CARAJALE în Joia tineretului, pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani!

astăzi, 11:10
12

Joi e despre voi! AmFiTeatru vă oferă încă un prilej de a intra în week-end cu fericire dublă! Continuăm seria spectacolelor despre și pentru voi din Joia Tineretului cu cel al ...

Comunicat - Răzvan Rotaru, deputat PSD: "Susțin reglementarea răspunderii obligatorii a magistraților"

astăzi, 10:14
42

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat astăzi că România are nevoie de un cadru legal pentru răspunderea obligatorie a magistraților.În ultimii ani, România a fost clasată ...