Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!

Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!
Locuitorii din orașul Săveni, unde în acest moment apa care se asigură din sursa Negreni nu respecta parametrii de oxidabilitate și potabilitate, vor bea în cel mai scurt timp apă din cea mai curată sursă a județului.

Investiția privind alimentarea cu apă din râul Prut este aproape finalizată, deși termenul prevăzut a fost cu mult depășit.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la finele acestei luni se va da drumul la alimentarea din noua sursă, care va rezolva nu doar problema din orașul Săveni, ci și a miilor de cetățeni din localitățile limitrofe.

"Am solicitat să se urgenteze efectuarea lucrărilor de curățare a bazinelor de apă de la intrarea în orașul Săveni și lucrările de cuplare, iar cât de repede posibil să se poată asigura furnizarea apei către consumatori de apă din sursa Ștefănești și astfel se pot rezolva problemele care sunt momentan pe sursa Negreni. Cred că în maxim două săptămâni pe orașul Săveni am rezolvat această problemă", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani.

Alimentarea cu apă din acumularea Stânca-Costești s-a realizat în cadrul proiectului amplu derulat la nivelul județului Botoșani, de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă, proiect a cărui valoare depășește 100 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Codul Galben de vânt, prelungit pentru toată zona Moldovei!

Joi, 19 Aprilie 2018
611

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod Galben de vânt, valabilă pentru județul Botoșani, precum și toată zona Moldovei, cuprinzând județele Suceava, Vaslui, Vr...

Conferinţa cu tema "Cinstirea Sfintelor Moaşte", la Botoşani!

Joi, 19 Aprilie 2018
243

În cadrul Serilor catehetice "Părintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botoşani, în sala de festivităţi, marţi, 17 aprilie 2018, a avut loc conferinţa cu tema "Cinstir...

Zona de agrement din Parcul Eminescu se deschide, vineri, pentru copii și părinți!

Joi, 19 Aprilie 2018
373

Vineri, 20 aprilie 2018, la ora 11.00, este programată deschiderea zonei de agrement din Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani.Reprezentanții DSPSA informează că tarifele sunt acelea...