Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!

Când vor bea apă locuitorii din Săveni din cea mai curată sursă din județ!
Locuitorii din orașul Săveni, unde în acest moment apa care se asigură din sursa Negreni nu respecta parametrii de oxidabilitate și potabilitate, vor bea în cel mai scurt timp apă din cea mai curată sursă a județului.

Investiția privind alimentarea cu apă din râul Prut este aproape finalizată, deși termenul prevăzut a fost cu mult depășit.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la finele acestei luni se va da drumul la alimentarea din noua sursă, care va rezolva nu doar problema din orașul Săveni, ci și a miilor de cetățeni din localitățile limitrofe.

"Am solicitat să se urgenteze efectuarea lucrărilor de curățare a bazinelor de apă de la intrarea în orașul Săveni și lucrările de cuplare, iar cât de repede posibil să se poată asigura furnizarea apei către consumatori de apă din sursa Ștefănești și astfel se pot rezolva problemele care sunt momentan pe sursa Negreni. Cred că în maxim două săptămâni pe orașul Săveni am rezolvat această problemă", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani.

Alimentarea cu apă din acumularea Stânca-Costești s-a realizat în cadrul proiectului amplu derulat la nivelul județului Botoșani, de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă, proiect a cărui valoare depășește 100 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Memoria zilei: 105 ani de la nașterea, la Botoșani, a primului sfânt român din secolul XX!

astăzi, 07:18
5

Cuviosul Ioan Iacob Hozevitul (Ioan Iacob de la Neamt) este primul sfânt român al secolului XX. S-a născut la 23 iulie 1913 în satul Crăiniceni, comuna Horodiștea, fostul judet Do...

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

astăzi, 07:02
1508

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transform...

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2291

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...