Când va treziti, aveti optzeci de ani...

Când va treziti, aveti optzeci de ani...
Se spune ca la Los Angeles, în lumea cinematografica, invidiatii oameni de film care se prefac mereu ca "lucreza la un proiect important", îsi povestesc o zi obisnuita în felul urmator:

"Va sculati la opt. Beti un suc de portocale si va luati vitaminele. O plimbare de o jumatate de ora cu câinele va pregateste pentru micul-dejun. Apoi, cititi ziarele si posta. Pe la zece si jumatate, o prima baie tonifianta în piscina, apoi gimnastica relaxanta, baie, plaja si toaleta completa. Urmeaza lunch-ul pe care-l puteti lua împreuna cu prietenii. Dupa lunch si cafea, de obicei se vizioneaza un film într-o proiectie privata, sau shopping si telefoane. Pe la orele saisprezece, tenis, echitatie sau golf. La întoarcere, o a doua baie în piscina, stretching si fitness de dupa-masa. Dupa aceste exercitii, dus, masaj si, întru totul recomandata, o mica siesta. Când va treziti, aveti optzeci de ani".

Un om de afaceri. Stresat si uzat de prea multele-i angajamente, se duse la un maestru de viata spirituala sa-i ceara sfat.

Maestrul îi spuse:: "Când un peste ajunge pe uscat se da de ceasul mortii. La fel si tu începi sa mori când te lasi dus de lucrurile lumesti. Pestele se poate salva daca se reîntoarce repede în apa. Tu trebuie sa te întorci repede în singuratate."

Omul de afaceri se înspaimânta.

"Trebuie sa-mi las toate afacerile si sa ma retrag într-o manastire?"

"Nu, nu! Pastreaza-ti afacerile si refugiaza-te în inima ta."

În lexicul spiritualitatii exista un cuvânt foarte frumos: "reculegere". El exprima momentul în care ne oprim pentru a culege "bucatile" din noi pe care ziua le-a împrastiat.


(Bruno Ferrero)    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mihai Ursachi revine la Ipoteşti

Joi, 20 Septembrie 2018
70

Debutând în anul 1970, Mihai Ursachi își deschide volumul Inel cu enigma cu un poem emblematic Ad lectorem:Întâia oară vei vedeaŞi vei pleca şi vei uita;C...

Majorări salariale! Ce categorie de angajați este vizată

Joi, 20 Septembrie 2018
497

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu 1 februarie.„Dintre cei peste 28.000...

Harper Lee - Să ucizi ucizi o pasăre cântătoare

Joi, 20 Septembrie 2018
244

Profund marcată, în copilărie, de vizionarea filmului „...Să ucizi o pasăre cântătoare”, am citit cartea cu bagajul de experienţe al adultului de acum, dar cu sufletul co...