Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!

Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!
Realizarea unui drum strategic pe raza județului Botoșani este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean demarate pe vremea vechii administrației, până acum însă totul fiind doar la stadiul de documentație.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că nu este nicio șansă ca realizarea acestui drum să înceapă în acest an, avansând ca posibilă dată de începere a lucrărilor abia finalul anului 2017.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean, valoarea investiției fiind estimată la 40 de milioane de euro.

"Am vorbit la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est unde am primit un vot pentru acest drum strategic și mă rog să fie bani să ne apucăm de lucru. Trebuie să avem deschidere de finanțare. Lucrarea nu va începe anul acesta. Cred că în 2017, spre sfârșitul anului", a declarat Costică Macaleți.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt:
DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași
DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni
Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache: "Sperăm într-o organizare bună, concentrare, atitudine extraordinară și o zi bună prinsă de băieții noștri"

astăzi, 16:34
59

Noul sezon competițional va începe în weekendul 20-22 iulie. Roş-alb-albaştrii vor debuta în deplasare cu CFR Cluj, campioana României. După debutul de foc din Gruia c...

Veste proastă pentru români. Se întâmplă de la 1 august

astăzi, 16:24
58

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici va creşte, începând cu data de 1 august 2018, cu 5,83%, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pr...

Câinele care a ajutat un biciclist rănit a fost găsit. Cine a adoptat patrupedul!

astăzi, 15:47
579

Câinele care a ajutat un biciclist care se rănise în zona Muntelui Semenic a fost găsit de jandarmi cu ajutorul unei asociații din Reșița, iar patrupedul a ajuns la vicepreședintele ...