Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!

Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!
Realizarea unui drum strategic pe raza județului Botoșani este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean demarate pe vremea vechii administrației, până acum însă totul fiind doar la stadiul de documentație.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că nu este nicio șansă ca realizarea acestui drum să înceapă în acest an, avansând ca posibilă dată de începere a lucrărilor abia finalul anului 2017.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean, valoarea investiției fiind estimată la 40 de milioane de euro.

"Am vorbit la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est unde am primit un vot pentru acest drum strategic și mă rog să fie bani să ne apucăm de lucru. Trebuie să avem deschidere de finanțare. Lucrarea nu va începe anul acesta. Cred că în 2017, spre sfârșitul anului", a declarat Costică Macaleți.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt:
DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași
DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni
Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1175

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
386

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
296

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...