Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!

Când ar putea începe lucrările la drumul strategic din județul Botoșani!
Realizarea unui drum strategic pe raza județului Botoșani este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean demarate pe vremea vechii administrației, până acum însă totul fiind doar la stadiul de documentație.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că nu este nicio șansă ca realizarea acestui drum să înceapă în acest an, avansând ca posibilă dată de începere a lucrărilor abia finalul anului 2017.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean, valoarea investiției fiind estimată la 40 de milioane de euro.

"Am vorbit la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est unde am primit un vot pentru acest drum strategic și mă rog să fie bani să ne apucăm de lucru. Trebuie să avem deschidere de finanțare. Lucrarea nu va începe anul acesta. Cred că în 2017, spre sfârșitul anului", a declarat Costică Macaleți.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt:
DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași
DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni
Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
128

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
422

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...