Campanu - atac dur la prefect!

Campanu - atac dur la prefect!

 Liviu Campanu, senator  

Senatorul PNL Liviu Campanu isi declara, intr-o declaratie de presa, punctul de vedere cu privire la recentul scandal izbucnit la ARR, scandal al carui protagonist este liberalul Liviu Alexa, acuzat de prefectul Cristian Roman ca a divulgat secretul profesional si ca s-a folosit de numele sau, anuntand un agent economic cu privire la un control programat de ARR.

Miercuri, liderul PNL Florin Turcanu si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca imaginea partidului are de suferit in acest scandal, sugerandu-i lui Liviu Alexa sa se autosuspende din PNL.

Redam declaratia de presa a senatorului Liviu Campanu, fost presedinte al filialei PNL Botosani: 


Stau si ma intreb ce se intampla cu prefectul de Botosani? De obicei, treburile murdare acesta si le rezolva in cea mai mare taina, ferindu-se de prea multe urechi sau prea multi ochi, daramite sa mai declanseze si un scandal media. Fac aceste consideratii referindu-ma la conflictul "plasmuit" intre prefect si un inspector ARR. Toti cei de buna credinta isi dau seama ca acest scenariu este cusut cu ata alba. De ce ar vrea un om de afaceri sa se planga la prefect pentru ca cineva dintr-o institutie l-a anuntat ca a doua zi va avea control?

De ce ar anunta un inspector care urmeaza sa faca un control pe un om de afaceri ca a doua zi va avea un control? Aceste intrebari sunt justificate de faptul ca stim foarte bine ca, atunci cand cineva vrea sa protejeze pe altcineva, o face indiferent de situatie. 

De fapt, scandalul izbucnit zilele trecute nu este decat un pretext, un pretext folosit de actualul prefect pentru a mai lovi un liberal. Spun acest lucru cu convingere, deoarece stiu chiar de la domnul Alexa - inspector incriminat, ca de cateva luni bune prefectul incearca sa il "convinga", folosind diferite pretexte, sa paraseasca ARR-ul.

Ca element de culoare as putea sa va povestesc ca in acel moment l-am sfatuit pe Liviu Alexa sa ceara o audienta la prefect si sa poarte cu acesta o discutie barbateasca. Dupa multe amanari, prefectul a acceptat aceasta discutie, care a avut loc numai dupa ce a pus un jandarm sa-l controleze pe domnul Alexa pentru a se convinge ca nu are asupra lui aparatura pentru inregistrare.

Dar nu neaparat doar despre Liviu Alexa am vrut sa vorbim, ci despre prigoana la care sunt supusi liberalii botosaneni in aceste momente. Si ma refer aici si la ceea ce se intampla la Manoleasa sau in alte localitati unde traiesc si muncesc liberali adevarati, care nu au vrut sa dea galbenul pentru portocaliu.

Este pacat pentru cei care nu invata din experienta. Ii aduc aminte domnului prefect ca acum doi ani a fost nevoie de opt luni de zile pentru a-i convinge pe superiorii lui ca trebuie "avansat". Cred ca putem spune ca, iata, suntem din nou la inceputul acelei perioade de opt luni, si sincer nu stiu daca va fi vorba tot despre o "avansare". 

Pe inelul lui Gingis Han era gravata inscriptia "puterea este dreapta". Pe termen scurt aceasta afirmatie este absolut valabila, insa ce s-a ales din imperiul lui Gingis Han? De aceea este importanta istoria, pentru ca macar sa invatam din greselile trecutului. Bineinteles ca afirmatia este valabila pentru cei care au si intelepciunea s-o inteleaga.

P.S. Pentru cine vreti sa eliberati postul de la ARR, domnule prefect?

Senator Liviu Campanu                                    

21.05.2009
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...