Campania Dacia: O noua scamatorie prin sms care racoleaza persoanele naive

Campania Dacia: O noua scamatorie prin sms care racoleaza persoanele naive
De ce sa jefuiesti o banca sau o casa de schimb valutar? Daca ai putina materie cenusie, in Romania poti face bani ilegal mult mai usor. Nu este nici prima, nici ultima inselaciune careia persoanele mai slabe de inger i-au cazut prada.

Utilizatorii telefoniei mobile s-au trezit cu fel de fel de sms-uri prin care sunt anuntati ca au castigat premii substantiale, dar, pentru a intra in posesia lor, fie trebuiau sa cumpere cartele prepay si sa trimita codul de reincarcare nefolosit, fie sa trimita o  suma de bani, pentru acoperirea unor “cheltuieli suplimentare".

Astfel a aparut o noua inselaciune, numita Campania Dacia. Oamenii sunt anuntati prin sms ca au castigat o Dacia Logan MCV. Bineinteles, pentru a intra in posesia premiului, "castigatorul" trebuie sa achite o taxa cuprinsa intre 250 si 650 de euro.

Mai mult, escrocii care s-au ocupat de aceasta "campanie" au construit si un website (www.loganpremii.webs.com), pentru ca totul sa para cat mai veridic. Pe site sunt explicate conditiile concursului si sunt anuntati castigatorii. Ba chiar exista si sponsori, nume mari, ca Zapp, Orange, Vodafone, Cosmote, Banca Romana de Dezvoltare (BRD), AIG si Astra Asigurari Auto.

Se vede de la o posta ca logo-urile companiilor au fost copiate si inserate in graba, insa exista persoane care poate nu sesizeaza diferenta si pot crede ca acest concurs este veridic tocmai datorita companiilor "implicate".

Probabil ca astfel de escrocherii nu ar exista daca romanii nu ar fi asa de creduli insa, dupa cum bine stim, acest tip de inselatorii a mai fost intreprins si cu succes chiar. Si asa se pot face bani in Romania, fara prea mare deranj, doar din fata calculatorului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
122

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
35

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
249

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...