CALVARUL a trei fetiţe abuzate de propriul tată, trăit sub ochii autorităţilor! Individul, arestat pentru viol!

CALVARUL a trei fetiţe abuzate de propriul tată, trăit sub ochii autorităţilor! Individul, arestat pentru viol!
Au trăit în teroare şi nimeni nu a observat chinul prin care treceau trei fetiţe din Flămânzi, abuzate fizic, psihic şi sexual de propriul tată. Mihai L. a ajuns după gratii, iar cele trei fiice ale sale, nerecunoscute însă oficial, într-un centru de protecţie a minorului, unde încearcă să se recupereze după grozăviile trăite în ultimii ani.

Familia fetiţelor este cunoscută drept disfuncţională, în care tatăl făcea abuz de băuturi alcoolice şi îşi răzbuna neîmplinirile pe partenera de viaţă şi pe fetiţe. Ba chiar îşi abuza sexual concubina de faţă cu copilele, fără niciun fel de reţinere. Asta până când a observat că şi cea mai mare dintre fete a crescut suficient, astfel că, sub ameninţare şi agresiune fizică, a abuzat-o şi pe fetiţa care avea atunci 9 ani.

Doi ani a durat calvarul, după cum admite chiar mama copilelor, care s-a încheiat după ce preotul venit cu Boboteaza a remarcat că ceva nu este în regulă în relaţia tatălui cu partea feminină a familiei.

Primarul de Flămânzi, Dan Oloeriu, spune că preotul i-a povestit ce a văzut şi au sesizat poliţiştii. "Pe de altă parte, şi fetiţa a mărturisit unei vecine despre ce se întâmplă şi vecina a mers la poliţie. Noi aveam familia în monitorizare de ani de zile, beneficiază de diverse ajutoare sociale, la Sărbători şi eu am fost la ei acasă, asistenţii sociali îi vizitau frecvent dar nu ne-am dat seama de ceea ce se întâmplă. Însă asistenţii sociali au încercat să ia copiii din familie, din caua sărăciei şi a posibilităţilor de întreţinere şi să-i plaseze într-o unitate de protecţie, însă s-ar fi ajuns la concluzia că ar fi fost mai bine să rămână alături de părinţi. Se pare că nu era cea mai bună soluţie", explică Dan Oloeriu.

În urma cercetărilor, individul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru viol în formă continuată.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani spun că cele trei fetiţe, dar şi frăţiorul lor de 2 luni, vor rămâne în sistemul de protecţie până când o persoană din familie, chiar extinsă, îşi va asuma responsabilitatea îngrijirii lor, în condiţiile în care mama nu prezintă suficientă încredere pentru a-i fi daţi în grijă.

 

Spune-ne opinia ta