Calculator oficial timbru de mediu 2016: Cât vei plăti în acest an pentru taxa auto?

Calculator oficial timbru de mediu 2016: Cât vei plăti în acest an pentru taxa auto?
Suma pe care trebuie să o plătiți pentru timbrul de mediu în anul 2016 poate fi calculată cu ajutorul unui calculator pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală pe pagina proprie de internet.

Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar să completați toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plată.

În anul 2016, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, disponibil pe pagina de internet a Fiscului, aplicația fiind actualizată în ianuarie 2016.

Calculatorul ANAF poate fi accesat AICI.

Pentru calcularea valorii în lei a timbrului de mediu este folosit cursul de schimb leu-euro stabilit de Banca Centrală Europeană în anul precedent, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, informeaza Avocatnet.ro.

Concret, actul normativ care a introdus această taxă de peste doi ani dispune că "valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene". Asta înseamnă că în 2016 este folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

În anul 2015, prima zi lucrătoare din luna în cauză a fost 1 octombrie, iar la acea dată cursul de schimb valutar leu-euro a fost de 4,4159 lei. Acesta a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE din 2 octombrie şi este mai mare decât cel înregistrat pe 1 octombrie 2014, care a fost de 4,4093 lei. Mai precis, creşterea este de 0,15%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
2

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
106

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
149

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...