Cadrele medicale, inclusiv cele din Botoşani, ameninţă cu greva generală! Nemulţumirea: Proiectul privind salarizarea!

Cadrele medicale, inclusiv cele din Botoşani, ameninţă cu greva generală! Nemulţumirea: Proiectul privind salarizarea!
Luând act de conținutul proiectului de OUG privind salarizarea unitară, care prevede în Anexa nr. III scăderi ale salariilor din grilă, pentru angajații din Sănătate, și cu cca. 60% pentru anumite categorii, constatăm faptul că Ministerul Muncii intenționează să-și încalce angajamentele luate față de noi.

În aceste condiții, Comitetul Director al Federației Solidaritatea Sanitară a inițiat procedura declanșării manifestațiilor de protest ce pot merge până la greva generală, solicitând respectarea angajamentelor asumate în regim de urgență.

Având în vedere numeroasele anomalii pe care le conține acest proiect de lege, considerăm că el este o dovadă de neprofesionalism, determinată în special de absența consultării experților noștri în salarizare. Două din numeroasele exemple
în acest sens sunt relevante: medici din spitalele publice salarizați sub nivelul medicilor veterinari și scăderea salariilor din grila asistentelor medicale, în medie, cu cca. 50%.

Chiar dacă partea introductivă a actului normativ preia câteva dintre solicitările noastre, având șanse să rezolve unele probleme, acestea au o pondere prea mică raportat la ansamblul impactului estimat în cazul Anexei nr. III (Familia ocupațională de funcții bugetare Sănătate şi asistență socială).

Suplimentar, există numeroase contradicții între corpul legii și anexele acesteia. Cumularea acestor erori și inadvertențe cu faptul că proiectul de lege este sub nivelul Legii nr. 284/2010 în privința ierarhizării salariilor ne determină să-l respingem în întregime.           

Ținând cont de gradul de nemulțumire al salariaților cumulat cu posibilitatea implicării în acțiunile de protest a organizațiilor sindicale reprezentative, considerăm că adoptarea actului normativ în forma actuală ne obligă la declanșarea protestelor pentru apărarea intereselor salariaților, culminând cu greva generală.      

Comunicat de presă Solidaritatea Sanitară                                                            

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
508

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...