Burse de merit si pentru elevii de gimnaziu!

Burse de merit si pentru elevii de gimnaziu!
Daca pana acum doar liceenii primeau burse pentru rezultatele deosebite la invatatura, potrivit noilor reglementari si elevii de gimnaziu ar trebui sa beneficieze de astfel de burse.

In aceste conditii efortul financiar ar creste considerabil, insa fondurile de care dispune municipalitatea sunt insuficiente.

“Ordinul ministrului educatiei prevede burse si pentru nivelul gimnazial, pentru copiii capabili de performanta, ceea ce este o noutate. Pana acum au fost bursieri doar liceenii. In conditiile acestea, trebuie reanalizata situatia intregului judet si mai ales a municipiului Botosani, pentru ca aici exista foarte multi elevi la gimnaziu care au rezultate foarte bune", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

De asemenea, ordinul ministrului educatiei prevede recompense financiare si pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele judetene. In cursul zilei de luni, inspectorul general al ISJ a avut o intalnire cu primarul Catalin Flutur, pentru a discuta despre numarul elevilor ce urmeaza a beneficia de burse.

In sedinta de Consiliu Local de pe 30 noiembrie va fi aprobat cunatumul si numarul de burse acordate in anul scolar 2011-2012, din bugetul local al municipiului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
180

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
289

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...