BURSA ZVONURILOR - PDL si UDMR au stabilit deja noii ministri ai guvernului Boc 3

BURSA ZVONURILOR - PDL si UDMR au stabilit deja noii ministri ai guvernului Boc 3
Monica Ridzi la Educatie si Kelemen Hunor la Cultura? Potrivit ultimelor informatii, în noaptea de luni spre marți, Vasile Blaga, Attila Verestoy și Peter Eckstein au pritocit noul guvern, Boc 3, care să fie votat imediat după moțiunea de cenzură și să rămînă în funcție pînă în 2012.

Artizanii noii alianțe s-au inspirat din modelul folosit de Jacques Chirac, cu a sa Uniune pentru o Majoritate Prezidentială, model care va fi binecuvîntat de popularii europeni, în condițiile în care PDL și UDMR fac parte din aceeași familie europeană, scrie Inpolitics.

Schema noului guvern a fost simplificată, avînd doar 14 membri, după cum urmează: premierul de la PDL, în persoana aceluiași Boc, vicepremier UDMR, care va fi Marko Bella, opt miniștri de la PDL și patru de la UDMR.

O mișcare interesantă este trecerea lui Adriean Videanu la Apărare, în timp ce Economia și Finanțele se comasează din nou, sub conducerea lui Pogea.

Blaga rămîne la Interne, Sănătatea și Munca se comasează sub conducerea lui Cristian Rădulescu, Dezvoltarea, Transporturile și Infrastructura vor fi la Berceanu, Turismul la Udrea, la Externe încă se mai caută, iar la Educație e luată în calcul - surpriză - Monica Ridzi.

Explicația ar fi aceea că, pentru a nu se crea o discriminare între ea și Elena Udrea, aflată în aceeași situație, se va merge pe principiul "omul nedovedit încă de organe e curat, deci ministeriabil".

UDMR, la rîndul său, va primi Justiția pentru Peter Eckstein, actual consilier prezidențial, Cultura, pentru Kelemen Hunor, existînd discuții ca acesta să își retragă candidatura în favoarea lui Băsescu, Mediul, pentru Attila Korodi și Agricultura, cu titular încă nedecis.

Noua manevră de pe scena politică bagă PSD în corzi. Cozmin Gușă, consilierul liderului PSD, a declarat azi pentru Inpolitics că, în noile condiții "l-am sfătuit în această dimineață pe Mircea Geoană să convoace o reuniune de urgență cu liderii PNL și ai UDMR și să semneze  un Protocol de constituire a unei noi majorități parlamentare, formată din cele trei partide, act care să fie semnat, în anexă, de absolut toți parlamentarii acestora. Cu această nouă majoritate, după demiterea prin moțiunea de cenzură a guvernului Boc, să se ceară încredințarea guvernării de către președinte, pentru un cabinet de profesioniști, politici ori independenți, care să gestioneze țara pînă după alegeri. O decizie în acest sens va fi luată, probabil, în cursul zilei de azi".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
35

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
240

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
173

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...