Bunicii care au grija de nepoti ar putea fi platiti de stat

Ministerul Muncii lucreaza la un proiect de lege care ar putea reduce durata concediului pentru cresterea copilului de la doi ani la un an si jumatate.

De asemenea, se ia in calcul si posibilitatea remunerarii bunicilor in cazul in care acestia se ocupa de cresterea copilului. Masura de reducere cu sase luni a concediului pentru cresterea copilului isi propune incurajarea femeilor de a se intoarce mai repede la lucru, spune Mariana Nedelcu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

 In plus, prin legea serviciilor pe timp de zi, finalizata de Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, femeile care vor dori sa se intoarca la munca vor putea apela la serviciile unei bone.

Mariana Nedelcu mai spune ca se ia in calcul si posibilitatea remunerarii bunicilor, in cazul in care acestia se ocupa de cresterea copilului, fara a preciza insa cine ii va plati pe acestia.

Secretarul de stat a mai adaugat ca Ministerul Muncii lucreaza la o lege privind acordarea indemnizatiei pentru tripleti, dar si ca in Uniunea Europeana se lucreaza la o lege europeana prin care sa se poata acorda concediu maternal si pentru tata.

Mariana Nedelcu a explicat ca acest concediu maternal nu este echivalentul concediului pe care-l pot lua in prezent tatii in vederea cresterii copilului, ci se refera la faptul ca atat mama, cat si tatal vor putea sta in concediu o luna de zile.

HotNews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
14

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
8

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
955

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...