Bunici în vacanţă! Mii de cereri depuse la Casa de Pensii pentru tratament în staţiuni
BOTOSANI

Mii de pensionari şi angajaţi din judeţul Botoşani solicită sejururi în staţiunile balneo- climaterice, prin intermediul biletelor puse la dispoziţie de Casa de Pensii. Deja cinci serii de pensionari au beneficiat de tratament de recuperare în unităţile cu acest specific in reţeaua ce aparţine Casei Naţionale de Pensii.

Bunici în vacanţă! Mii de cereri depuse la Casa de Pensii pentru tratament în staţiuni

4.700 de cereri au fost înregistrate până marţi la Casa Judeţeană de Pensii, fiind depuse de persoane - pensionari sau angajaţi-, care aşteaptă astfel de bilete. Până acum au fost alocate 200 de bilete în cinci serii, următoarea serie de pensionari care vor pleca în "concediu" începând în 23 mai.

Sejurul durează 16 zile şi deocamdată biletele sunt în staţiunile ce aparţin reţelei proprii a Casei Naţionale de Pensii- Nicolina, 1 Mai, Amara, Pucioasa, Buziaş, Olăneşti şi Covasna. Un bilet la un hotel de două stele costă 1.388 lei în timp ce un bilet la un hotel de trei stele costă 1.452 de lei.

"Pensionarii plătesc jumătate din pensie dacă acest procent nu depăşeşte valoarea integrală a biletului, iar jumătate din valoarea biletului este plătită de asiguraţi", spune Brînduşa Russu, consilier pe relaţii publice al Casei Judeţene de Pensii.

Pentru a beneficia de acest bilet, pensionarii trebuie să depună o cerere- tip şi copie după actul de identitate, în cererea- tip menţionându-se şi perioada preferată pentru a beneficia de tratament. Cererea de bilet intră în sistemul unităţii de pensii şi, în baza unei aplicaţii şi a unui punctaj, se alocă biletele. La momentul ridicării biletului, beneficiarul trebuie să prezinte trimiterea eliberată de medicul de familie şi cel mai recent cupon de pensie. În 2016, s-au vândut 3.598 de bilete, numărul cererilor depăşind însă 6.300.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
85

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
100

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
30

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...