Buluc la cumpărături pe ultima sută de metri! FOTO
BOTOSANI

În bunul obicei românesc, zilele de dinaintea marilor sărbători ale creştinătăţii sunt mai degrabă ocupate cu goana după cumpărături decât cu reculegerea. Toată lumea se buluceşte în magazine, fie că sunt supermarketuri sau de cartier, sau în pieţe. O raită prin acestea este de natură să obosească şi să irite cumpărătorii, mai ales dacă circulă cu autoturismele.

Buluc la cumpărături pe ultima sută de metri! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Vineri la prânz. Trafic aglomerat, se circulă bară la bară, iar autoturismele se împiedică de tramvaie. În zona Pieţei Centrale, din tramvaie coboară zeci de botoşăneni, cu toţii spre aceeaşi destinaţie. Parcarea supraterană de la piaţă, plină ochi de maşini, ale comercianţilor dar şi ale botoşănenilor veniţi la cumpărături.

În apropierea Halei de Lactate, sute de botoşăneni se bulucesc la verdeţuri pentru gătit. Tarabele comercianţilor (atenţie, nu ale producătorilor) sunt golite de roşii în ciorchine, castraveţi, căpşuni, banane. Imediat apar alte şi alte cutii aduse cine ştie de unde. La tarabele producătorilor se rătăcesc botoşănenii care vor să cumpere legume mai de sezon: ridichi, ceapă verde, salată.

În interiorul Pieţei Centrale, varza murată este pescuită din butoaie, pusă în pungi, cântărită şi vândută celor pe care acasă îi aşteaptă compoziţia de sarmale. Alţii cântăresc "ochiometric" legăturile de verdeţuri şi îşi umplu câte o punguţă. Ouăle de la producătorul local nu mai par interesante, probabil şi pentru că cine a avut de vopsit, a vopsit din Joia Mare. Peste tot agitaţie. Pe partea către fostul "1001 articole", aceeaşi aglomeraţie, alţi clienţi.

În Hala de Lactate, o doamnă abordează clienţii fără menajamente: "Miel doriţi?". Se pare că mielul a ajuns deja în frigidere, dar doamna nu dezarmează. Caş, brânză de vaci, smântână de separator, de oală, toate la preţuri mai mari decât în urmă cu o săptămână. La standul unui producător autohton, coadă. Toată lumea vrea smântână, iar vânzătoarele nu mai fac faţă.

În hala de carne, cam puţină carne, însă lume puhoi. Se stă la rând la unele standuri, iar unii dintre cumpărători cer carne de mici. Că doar vine Paştele.

Ne-am lămurit cu piaţa, trecem la hipermarketuri. Sau supermarketuri ceva mai mari. Numărul de cărucioare de cumpărături de afară a fost suplimentat, însă în interior nu ai loc de ele. Cumpărătorii îşi abandonează cărucioarele pe spaţiile dintre rafturi dar printre ele te împiedici de alte cărucioare pline. Baxuri de apă, bere, pungi sau cutii cu carne, legume, dulciuri, produse de panificaţie şi de curăţenie, orice găseşti printre cumpărăturile botoşănenilor. Toate casele sunt în funcţiune şi nu este loc de ieşit printre oameni. Afară, parcarea e plină, aşa cum nu a mai fost de mult timp.

În hipermarketul vecin, acelaşi scenariu. Numărul clienţilor este vizibil prin aglomeraţia de la case dar mai ales prin faptul că toate cutiile de depozitare a cumpărăturilor făcute în alte magazine sunt ocupate şi încuiate, iar angajaţii responsabili cu paza au în grijă alte zeci de bagaje lăsate într-un colţ. În parcare, aceeaşi aglomeraţie.

Scenariul se va repeta şi astăzi, cu câteva ore înainte de mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
10

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
130

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
332

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....