Bugetarii vor primi trei zile libere in plus de Sarbatori!

Bugetarii vor primi trei zile libere in plus de Sarbatori!
Bugetarii vor avea trei zile libere în plus de Sărbatori, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern, respectiv 27 decembrie 2013, 31 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014, acestea urmând să fie recuperate ulterior.

Având în vedere că zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 pică vineri, imediat după zilele libere legale de 25, 26 decembrie şi 1, 2 ianuarie, bugetarii primesc liber în cele două zile pentru a putea beneficia de o vacanţă prelungită. Bugetarii vor recupera zilele de muncă, în luna ianuarie, anunta Romania TV.

Şi anul 2014 le va aduce românilor câteva zile libere în plus faţă de 2013. Potrivit Codului Muncii, românii au liber şi în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai. În 2014 Paştele a fost stabilit pentru data de 20 aprilie.

Românii vor avea liber şi luni, 21 aprilie. Nici nu se întorc bine la treabă, că angajaţii intră iar în vacanţă. 1 mai 2014 pică joi şi de obicei mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile.

Tot potrivit Codului muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale şi foarte mulţi români primesc liber de la angajatori. În 2014, Rusaliile sunt celebrate în zilele de 8 - 9 iunie.

Zi liberă legală este şi 15 august când este ortodoşii şi catolicii celebrează Adormirea Maicii Domnului, încă un prilej de weekend prelungit căci 15 august pică într-o vineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
17

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
237

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
536

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...