Bugetarii lucreaza maine pentru a recupera zilele libere acordate de sarbatori

Bugetarii lucreaza maine pentru a recupera zilele libere acordate de sarbatori
Personalul din sectorul bugetar care a avut liber in datele de 24 si 31 decembrie 2012 trebuie sa recupereze aceste zile, conform unui act normativ publicat in luna decembrie in Monitorul Oficial. Totusi, sunt si cateva categorii de bugetari care nu se vor duce la serviciu sambata.

Hotararea Guvernului nr. 1.123/2012 pentru stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie 2012 ca zile libere a fost publicata in Monitorul Oficial, nr. 804, din 29 noiembrie 2012. Conform actului normativ, datele de 24 si 31 decembrie au fost zile libere pentru personalul din sectorul bugetar.
 
Pe de alta parte, documentul mentionat stabileste si ca cele 2 zile vor fi recuperate de salariati in datele de 12 si 19 ianuarie 2013. Asadar, maine e ultima zi de recuperare pentru cei care au beneficiat de un concediu prelungit de sarbatori, intrucat si sambata trecuta a fost "zi lucratoare".
 
Cine Nu recupereaza maine?

 
Nu toti bugetarii au avut parte de cele 2 zile libere in luna decembrie si, in consecinta,  nu au lucrat 12 ianuarie si nu vor lucra nici maine.
 
Astfel, HG nr. 1.123/2012 a stabilit ca zilele libere NU se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. De asemenea, zilele libere nu s-au acordat nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea implicate in solutionarea proceselor cu termen in 24 si 31 decembrie si nici participantilor in aceste procese.
 
Mai mult decat atat, potrivit HG nr. 1.123/2012, in datele de 24 si 31 decembrie au fost la serviciu inclusiv angajatii Trezoreriei Statului care au desfasurat in zilele respective activitati stabilite prin Normele metodologice privind incheierea exercitului bugetar al anului 2012.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
138

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
197

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
64

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...