Brazi vânduți pe ASCUNS în Piața Mare! FOTO

Brazi vânduți pe ASCUNS în Piața Mare! FOTO
Botosanenii care vor ca de Craciun sa simta in case mirosul de cetina de brad trebuie sa se indrepte catre magazine pentru a-si cumpara cate un pom pe care sa il impodobeasca de sarbatori.

Cu doar cateva zile inaintea Craciunului in Piata Mare, cel putin oficial, niciun comerciant nu vinde brazi. 

Motivul este acela ca autorizatiile pentru vanzarea brazilor sunt emise de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Suceava, iar documentatia necesara pentru obtinerea acestei autorizatii este una complexa, astfel ca agentii economic nu s-au prea ingramadit.

"Autorizarea vânzării brazilor o cere agentul economic care face comercializarea și ca să aibă această autorizație trebuie să îndeplinească o serie de condiții și trebuie să se adreseze Gărzii Forestiere de la Suceava. Noi nu avem nicio treabă legat de comercializarea vânzării brazilor în Piețe.", a precizat Gheorghe Rusu, director la Direcția Silvică Botosani.

In Piata Mare se gasesc, in mod legal, doar brazi artificiali si buchete facute din crengute de brad natural, pretul lor variind intre 5 lei si 30 de lei.

"Noi punem la dispoziție suprafața necesară pentru vânzările de brazi, cei care doresc să vândă trebuie să obțină acordul Direcției Silvice, să facă toată documentația și mai apoi pot să vândă brazi în piață. La ora actuală nu avem solicitări. Am avut două solicitări acum două săptămâni, le-am spus că punem la dispoziție suprafața aferentă, la capătul Pietonalului Transilvaniei și că este necesar să obțină acel acord de vânzare, dar nu au mai venit. De atunci nu am mai avut alte solicitări", ne-a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.


Brazi vanduti "la negru"

Situatia in teren nu este insa asa. Chiar daca nu au autorizatie pentru vanzarea brazilor, unii comercianti ignora cu desvarsire legea si comercializeaza brazi naturali, cu o tactica bine gandita. Acestia isi tin masinile in parcarea subterana de la Piata Mare si din cand in cand mai scot cat un brad natural la vanzare.

Un reporter Stiri.Botosani.ro, care a mers miercuri in Piata Mare, l-a abordat pe un astfel de vanzator, sub pretextul ca vrea sa cumpere un brad. Raspunsul a venit imediat. "Imi dai 70 de lei si ti-l dau acum", a spus barbatul. Acesta nu a scos mai multi brazi pentru a nu atrage atentia. 

Mai multi botosaneni si-au achizitionat brazi naturali din Piata Mare, dupa ce au fost  abordati de vanzatorii ilegali. 

Imediat ce in Piata isi fac aparitia politistii sau jandarmii pentru control, cei care vand brazii ii ascund. 


Brazi naturili, vanduti LEGAL, doar in magazine

Sunt si botosaneni care au aflat deja de faptul ca in Piata Mare nu se vand brazi naturali, asa ca au ales sa-si achizitioneze unul hipermarket-uri. 

Un brad natural bogat in crengute ajunge la 120 de lei, dar se gasesc brazii naturali variaza si la 29 sau 79 de lei.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
24

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
42

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
35

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...