Brambureala bate Parlamentul: Legile Educatiei, incalcate de Ecaterina Andronescu la doar o zi dupa asumare!

Brambureala bate Parlamentul: Legile Educatiei, incalcate de Ecaterina Andronescu la doar o zi dupa asumare!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Ordinul ministrului Ecaterina Andronescu, prin care le blocheaza inspectorilor scolari capacitatea de a demite sau detasa directori, tinde sa se transforme intr-o si mai mare politizare, la doar o zi dupa ce, in Parlament, ministrul si-a asumat Legile Educatiei.

Legi care, culmea, prevedeau descentralizarea si depolitizarea invatamantului, adica: Directorii de scoli vor fi numiti de consiliile de administratie din scoli, consilii formate, prevede acelasi document, din profesori, parinti si reprezentanti ai autoritatii locale.

In urma ordinului emis miercuri de ministrul Educatiei, cadrele didactice vor fi numite direct prin ordin al ministrului PSD in functiile de conducere din gradinite, scoli si inspectorate, pe posturile ocupate prin detasare.

In ultima saptamana, zeci de diretori din judetul Botosani au fost schimbati din functie de inspectorul scolar general Ada Macovei, o parte dintre cei demisi anuntand ca se vor adresa instantei de judecata.

Si sindicatele din Educatia botosaneana au luat atitudine, Liga Sindicatelor din Invatamant reclamand faptul ca schimbarile ar fi fost lipsite de onestitate.

Masura anuntata de Ecaterina Andronescu vine, bineinteles, intr-o perioada preelectorala care da curs unor noi acuzatii de politizare si de control in invatamant, totul insa sub mana ministrului!

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
184

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
75

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
255

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...