Bradul de Craciun sau lumanarile parfumate pot provoca crize de astm

Bradul de Craciun sau lumanarile parfumate pot provoca crize de astm
Indiferent daca este natural sau artificial, bradul de Craciun le poate produce neplaceri persoanelor care sufera de astm, din cauza particulelor de praf, polen sau mucegai care se depun pe crengi.

"Majoritatea oamenilor nici nu stiu ca brazii pe care ei ii orneaza de Craciun pot fi cauza unor stari febrile sau a crizelor de astm", precizeaza reprezentanta Consiliului National de Astm din Australia, Kristine Whorlow, scrie cotidianul australian The Mail.

Pentru cei care aleg sa impodobeasca un brad de Craciun natural, riscurile sunt mai mari, intrucat pe crengile brazilor naturali se gasesc foarte multe particule de praf si polen care, in cele mai multe cazuri nu se vad cu ochiul liber. Particulele minuscule le pot, insa, provoca stari neplacute celor care sufera de astm.

Si brazii artificiali acumuleaza praf, si uneori, chiar si mucegai. De aceea, specialistii recomanda celor care opteaza pentru un brad artificial de Craciun, sa il aspire foarte bine inainte de a-l impodobi.

De asemenea, medicii recomada le persoanelor care sufera de astm sa aiba mereu cu ele medicamentele prescrise de doctor, indiferent ca se afla la o petrecere sau in vizita la rude.

Si lumarile parfumate, care au devenit un cadou des oferit de sarbatori, pot provoca probleme de sanatate celor bolnavi de astm.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
27

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
182

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...