Bovine impotmolite in albia raului Sitna, salvate de pompierii botosaneni!

Bovine impotmolite in albia raului Sitna, salvate de pompierii botosaneni!
Subunitatile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani au intervenit in ultimele zile pentru stingerea unui incendiu, salvarea a doua bovine cazute in raul Sitna si taiarea crengilor unor copaci aflati deasupra locului de joaca din curtea Centrului de Plasament Prietenia, deoarece exista pericolul ca acestea sa se rupa.

Primii care au apelat la sprijinul pompierilor au fost angajatii Centrului de Plasament Prietenia, situat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Botosani.

Acestia erau ingrijorati ca mai multe crengi ale copacilor din curte se puteau rupe la cea mai mica adiere de vant, iar in cadere ar fi putut rani copiii care se aflau in spatiul de joaca.

Pericolul a fost indepartat de doi pompieri care, cu ajutorul unei drujbe, au taiat crengile. Interventia a durat o ora si jumatate. Pe 1 mai, Ioan M., din comuna Mileanca, a fost la un pas sa-si piarda agoniseala de-o viata intr-un incendiu izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs de un cablu electric defect.

Speriat ca flacarile care cuprinsesera bucataria casei s-ar putea extinde si la celelalte incaperi, barbatul a solicitat ajutorul pompierilor.

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi s-a deplasat la locul indicat in cel mai scurt timp. La sosirea acestora la fata locului ardeau bunurile materiale din bucatarie.

Lupta cu flacarile a durat aproape jumatate de ora. Flacarile au distrus doua geamuri, doua usi, un dulap de bucatarie, o masa, doua scaune, un cuier si 500 kg porumb, valoarea pagubelor fiind estimata la 5 000 lei. Pompierii au salvat casa de locuit, celelalte anexe din gospodarie si trei animale in valoare totala de 70.000 de lei.

Doua bovine impotmolite in albia raului Sitna, intre localitatile Silistea si Stauceni, au fost salvate, duminica 3 mai, de pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

"Animalele au ramas blocate in mal, iar din cauza malului abrupt satenii nu au reusit sa le scoata din albie. Pompierii le-au legat cu furtune dupa care le-au scos din captivitate cu ajutorul autospecialei de salvare si interventie de la inaltime. Interventia a durat aproape o ora", a mentionat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
39

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
69

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
143

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...