BOTOȘANI: Proba practică pentru obținerea permisului de conducere, înregistrată audio-video, de ASTĂZI!

Candidații din județul Botoșani care susțin, începând de astăzi, proba practică în vederea obținerii permisului de conducere vor fi înregistrați video și audio.

BOTOȘANI: Proba practică pentru obținerea permisului de conducere, înregistrată audio-video, de ASTĂZI!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani a primit echipamentlee necesare monitorizării probei de traseu, fiind vorba de șase tablete care au fost deja date examinatorilor.

Acestea se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea probei și se vor monta într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN" şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Nu se vor înregistra feţele candidaţilor sau ale martorilor, ci strict manevrele pe care aceştia le execută în timpul probei practice.

"De astăzi a început efectiv și la Botoșani înregistrarea video și audio a probei de traseu. Suntem curioși să vedem cum merg lucrurile, cât de mult se întârzie ritmul. Am primit toate instrumentele necesare, totul este deocamdată pe tablete", a precizat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani.

În fiecare zi vor fi folosite doar cinci tablete, cea de a şasea fiind ţinută de rezervă, în situaţia în care se defectează una din cele cinci.

Nu se va înregistra audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM (mopede), A1 (motociclete cu cilindree maximă de 125 centimetri cubi), A2 (motociclete cu puterea maximă de 35 kw) şi A (motociclete cu sau fară ataş si triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw).

Până acum a fost monitorizată doar proba teoretică a examenului auot.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1292

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1005

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1714

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...