BOTOȘANI: Proba practică pentru obținerea permisului de conducere, înregistrată audio-video, de ASTĂZI!

Candidații din județul Botoșani care susțin, începând de astăzi, proba practică în vederea obținerii permisului de conducere vor fi înregistrați video și audio.

BOTOȘANI: Proba practică pentru obținerea permisului de conducere, înregistrată audio-video, de ASTĂZI!

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani a primit echipamentlee necesare monitorizării probei de traseu, fiind vorba de șase tablete care au fost deja date examinatorilor.

Acestea se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea probei și se vor monta într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN" şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Nu se vor înregistra feţele candidaţilor sau ale martorilor, ci strict manevrele pe care aceştia le execută în timpul probei practice.

"De astăzi a început efectiv și la Botoșani înregistrarea video și audio a probei de traseu. Suntem curioși să vedem cum merg lucrurile, cât de mult se întârzie ritmul. Am primit toate instrumentele necesare, totul este deocamdată pe tablete", a precizat Marian Ciornea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani.

În fiecare zi vor fi folosite doar cinci tablete, cea de a şasea fiind ţinută de rezervă, în situaţia în care se defectează una din cele cinci.

Nu se va înregistra audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM (mopede), A1 (motociclete cu cilindree maximă de 125 centimetri cubi), A2 (motociclete cu puterea maximă de 35 kw) şi A (motociclete cu sau fară ataş si triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw).

Până acum a fost monitorizată doar proba teoretică a examenului auot.

 

 

Spune-ne opinia ta