BOTOSANI - Numarul adoptiilor a crescut fata de anii precedenti!

Un lucru imbucurator pentru copiii institutionalizati este faptul ca tot mai multe cupluri doresc sa adopte un copil din centrele botosanene.

Din datele furnizate de reprezentantul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, in anul 2008 au fost inregistrate 12 adoptii cu sentinta civila, definitiva si irevocabila, fata de anul 2007, cand au fost doar opt adoptii.

“De la inceputul anului curent avem deja doua adoptii, intregul proces fiind inceput de anul trecut. Chiar mai mult, alte cinci familii s-au interesat de modul de adoptare, iar alte doua familii au depus deja actele si sunt in curs de evaluare, a precizat Cecilia Spataru, director adjunct din cadrul DGASPC.

Un lucru mai putin intalnit pentru oficialii din sistem este faptul ca o familie din alt judet a solicitat Directiei o adoptie pentru un copil de etnie roma.

Ne-am bucurat enorm de mult, ca ni s-a solicitat acest lucru, mai ales ca noi avem un astfel de copil in centru, urmand sa vedem daca este compatibil cu familia respectiva. Un caz la fel de impresionant este si al unui copil cu gradul III de handicap, care a fost adoptat anul trecut de o familie botosaneana, a conchis Cecilia Spataru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
23

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
35

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
84

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...