Botosanenii incearca cu disperare renegocierea contractelor la banci!

Botosanenii incearca cu disperare renegocierea contractelor la banci!
Bugetar sau angajat in mediul privat, fiecare botosanean este afectat in mai mare sau mai mica masura de criza financiara, si cum mai tot omul are cate o rata la banca, posibilitatea de a-si achita datoriile la timp a devenit o problema pentru fiecare.

In dorinta de a-si renegocia contractul cu banca, pentru diminuarea comisioanelor sau a dobanzii, de la inceputul lunii august 15 persoane s-au adresat Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului pentru a-i ajuta in renegocierile cu bancile, care par de neclintit cand vine vorba de a-si diminua dobanzile.

"Din cauza scaderii salariilor, care se resimte incepand cu luna august, au luat amploare reclamatiile la banci. Oamenii nu reclama nerespectarea clauzelor sau clauze abuzive in contract, dar incearca cu sprijinul nostru sa renegociem diminuarea comisioanelor si a dobanzii. Pana la urma partile contractante pot renegocia, dar nu stim limita pana unde pot ajunge aceste renegocieri. Categoric, daca consumatorul este in incapacitate de plata, renegocierea contractului este si in favoarea creditorului", a spus Sanda Constantinica, juristul CJPC.

Reprezentantii Protectiei Consumatorului au spus ca vor merge la bancile unde au fost primite sesizarile pentru a lua un punct de vedere, dar considera ca si creditorii trebuie sa inteleaga ca ar fi benefic pentru consumatori sa se renegocieze contractul, in conditiile in care foarte multi oamenii au ajuns in incapacitate de plata.

"Fiind reclamatii mai multe intr-un timp atat de scurt noi raportam la ANPC, se centralizeaza si poate se ia o masura intr-un final pentru consumatori", a adaugat juristul CJPC.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
4

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
28

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...