Botoşănenii, aşteptaţi la festivităţile închinate veteranilor de război

Botoşănenii, aşteptaţi la festivităţile închinate veteranilor de război
Peste 100 de militari botoşăneni vor fi prezenţi mâine, 28 aprilie, în faţa Monumentului Eroilor din cel de-al II-lea Război Mondial, pentru desfăşurarea festivităţilor ocazionate de Ziua Veteranilor de Război.

Conform programului realizat de Instituţia Prefectului, în colaborare cu Garnizoana Botoşani, dispozitivul de sărbătoare va fi realizat începând cu ora 9,30, însă momentele oficiale vor începe la ora 10.00, odată cu trecerea în revistă a detaşamentului de onoare de către prefectul Dan Nechifor. Singurul discurs ce va fi rostit va aparţine generalului în rezervă Gheorghe Prăjinaru, preşedintele filialei botoşănene a Asociaţiei Veteranilor de Război.

"Invităm toţi botoşănenii care doresc să-şi exprime respectul faţă de veteranii noştri să participe la ceremoniile ce vor avea loc pe 28 aprilie. Le putem mulţumi personal celor prezenţi pentru tot ceea ce au făcut şi încă fac pentru acest neam, putem oferi flori şi rugăciuni pentru cei ce au plecat dintre noi", este invitaţia prefectului Dan Nechifor.

Festivităţile  închinate veteranilor vor include depunerea de coroane şi jerbe de flori la monumentul situat la intersecţia Căii Naţionale cu strada Cuza Vodă, defilarea detaşamentului de onoare urmând să închidă manifestările.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte anual în jurul datei de 29 aprilie şi a fost stabilită de Guver n în 2007, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
1

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
333

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
32

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...