Botosaneni "cazati" in puscariile din strainatate. Vezi tarile in care acestia sunt arestati sau retinuti!!

Botosaneni "cazati" in puscariile din strainatate. Vezi tarile in care acestia sunt arestati sau retinuti!!
Zeci de botosaneni care au plecat peste hotare au fost "cazati" de autoritatile straine in spatele gratiilor, dupa ce au fost prinsi savarsind diverse infractiuni.

Fie ca au plecat la munca in strainatate, insa odata ajunsi acolo s-au reorientat, fie inca de acasa au avut un plan bine pus la punct si singurul lor scop a fost sa obtina bani pe cai necinstite, cei prinsi pe picior gresit au fost trimis direct la inchisoare, unii dintre ei avand de ispasit pedepse chiar si de 10-15 ani.

Potrivit datelor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Botosani, in anul 2011, 109 botosaneni erau arestati sau retinuti in straintate.

"Noua ni se comunica tara, locul de detentie sau de retinere, la o parte ni se comunica si infractiunile, la o parte nu. Este o procedura in momentul in care este retinuta sau arestata o persoana, trebuie anuntati membrii familiei. Este foarte mare numarul celor arestati sau retinuti in straintate, in anul 2011", a declarat comisarul-sef Viorel Gaidur, seful Serviciului de Pasapoarte Botosani.

Faptele pentru care botosanenii au ajuns in spatele gratiilor sau sunt judecati, in stare de retinere, sunt dintre cele mai diverse, de la furturi auto sau chiar din biserici, pana la inselaciune, ultraj, vatamari corporale sau conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Cei mai multi botosaneni arestati/retinuti sunt in Italia (27), Cipru (18), Franta (15), Grecia (11) si Spania (8).

Alte tari in care au fost prinsi botosaneni comitand infractiuni sunt Anglia (7), Polonia (6), Belgia (4), Austria (3), Suedia (2), Ungaria (2) si cate unul in Brazilia, Columbia, Cehia, Germania, Turcia si Ucraina.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
484

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
65

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...