Botoşăneni indignaţi dar spirituali, conducte înfundate cu sarmale- peisaj de iarnă la Botoşani
DE LA CITITORI

Ne interesează opiniile cititorilor noştri, de aceea le ascultăm sau le citim şi le prezentăm cui sunt adresate. Aşa am procedat şi cu opinia unui botoşănean care şi-a vărsat necazul cauzat de activitatea- sau inactivitatea, după cum spune el, echipelor de intervenţie Nova Apaserv.

Botoşăneni indignaţi dar spirituali, conducte înfundate cu sarmale- peisaj de iarnă la Botoşani

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Prezentăm integral mesajul transmis de Cezar I., din municipiul Botoşani.

"În urmă cu trei săptămâni, în urma operaţiunii "curăţenia de Crăciun", când unele aşa- zise gospodine au confundat vasul de la toaletă cu tomberonul de gunoi, s-a înfundat canalizarea. Ne-a inundat subsolul şi boxele, iar în loc de miros de cârnaţi şi sarmale, pe scara blocului adia o ... Poate staţi la masă, aşa că nu mai continui. Şi ca tot cetăţeanul disciplinat care-şi plăteşte taxele şi impozitele (inclusiv canalizarea) am sunat la Nova Apaserv, serviciul canalizare, unde printre sughiţuri i-am explicat dispecerului de serviciu cam cum stă treaba. Toate bune şi frumoase, mai ales că "mâine dimineaţă la prima oră" urma să vină băieţii să rezolve problema.

Noţiunea de "mâine" la Nova Apaserv e cam relativă, aşa că după o săptămână de sesizări zilnice la telefon am mers personal la sursă. Chiar la dl. inginer Obuf, şeful secţiei, care se ocupă de astfel de probleme. Foarte amabil, mi-a ascultat oful, a pus mâna pe telefon şi a sunat echipa.
- Unde sunteţi ?
- Alimentăm maşina cu apă şi plecăm la o avarie!
- Nu plecaţi la nicio avarie, rezolvaţi întâi problema de pe col. Tomoroveanu [...], şi după aia continuaţi conform programării.
- Gata, şefu', am înţeles... Şi s-au conformat băieţii, imediat au venit. După o săptămână!!! În ajunul Crăciunului. Au dat de trei ori cu "sârma" şi...sărbători fericite! Numai fericite n-au fost că după câteva zile iar s-a înfundat...

De pe data de doi ianuarie sun zilnic la dispecerat şi primesc acelaşi răspuns "mâine o dau la echipă şi se rezolvă" (am lăsat să le tiheasca revelionul), după sarmale şi cârnaţi, după atâtea premii de Crăciun e greu să te apuci de treabă. Poate şi-au montat un robot cu răspunsuri programate, că prea seamană între ele. Eu încă mai aştept, cine ştie... Ce nu-mi este clar. La Nova Apaserv cine de cine ascultă ? Subalternii de şefi sau invers?

Nu vreau să fiu cârcotaş, dar pe vremea mult hulitei conduceri destituite în urmă cu câteva luni, sunam astăzi şi a doua zi dimineaţă problema era rezolvată. Başca, mai primeam şi scuze dacă întârziau o zi. Pe atunci probabil nu aveau robot. Iar dispoziţiile şefilor se executau întocmai şi la timp. Pe noi cine ne despăgubeşte pentru stricăciunile din boxe, Nova Apaserv ?"

Cum numele coordonatorului echipelor de intervenţie a Nova Apaserv a fost pomenit în mail, l-am contactat pe ing. Romeo Obuf. Oficialul îşi aminteşte discuţia cu botoşăneanul şi spune că între timp situaţia de la adresa respectivă s-a rezolvat. Cum explică întârzierea cu care au ajuns muncitorii la problema semnalată? "Posibil să fi ratat băieţii în ziua aia şi să nu se fi dus. Dar că a venit omul în faţa mea şi că am dat telefon, a fost adevărat. Poate nu s-or fi dus, a fost o scăpare".

Ce se întâmplă în continuare? Se întâmplă că în continuare se confundă vasul de toaletă cu tomberonul, astfel că înfundarea canalitărilor a devenit o chestiune curentă în activitatea echipelor de intervenţie. "Dacă aţi văzut vreodată ce scot băieţii din canalizări, să ştiţi că bucăţile alea galbene sunt grămezi de grăsime aruncată pe canalizare şi care se solidifică. Aruncăm o oală cu sarmale la wc, tragem apa de două ori şi considerăm că am rezolvat. Da, trece una- două- trei, dar la un moment dat a patra sarmală se împiedică şi apoi mai apare încă ceva pe conductă şi aşa se formează un dop care trebuie eliminat. Nu este zi în care să nu fim chemaţi la astfel de intervenţii”, spune Romeo Obuf.

În loc de epilog, o statistică: Nova Apaserv are patru echipe de intervenţie pentru avarii şi două pentru canalizări.

 

Spune-ne opinia ta