Botoşăneni condamnaţi la puşcărie din cauza afacerilor cu droguri

Botoşăneni condamnaţi la puşcărie din cauza afacerilor cu droguri
Afacerile cu droguri le-au adus ani de puşcărie unor botoşăneni care miercuri au fost condamnaţi definitiv.

În vara anului trecut, cei cinci botoşăneni şi un ieşean au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Potrivit anchetatorilor, în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi cultivat cannabis, pe raza localităţii Româneşti, în scopul comercializării drogurilor în municipiul Iaşi, precum şi în alte localităţi din ţară. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate opt kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire.

În primă instanţă, cea mai mare pedeasă, de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, a primit-o Dan Constantin Vîrlan, în vârstă de 22 de ani, din satul Româneşti. Un alt bărbat care făcea parte din grupare, Andrei George Simion, din Focşani, a primit trei ani de închisoare cu executare. La doi ani şi cinci luni de închisoare cu executare a fost condamnat un alt botoşănean, Marinică Cotloană, de 34 de ani, din Româneşti, în timp ce Cezar Vârlan, de 46 de ani, din aceeaşi localitate, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Traian Sergiu Murariu, din Botoşani, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închioare cu suspendare, cea mai mică pedeapsă primind-o Simion Cornelia, respectiv an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus şi confiscarea drogurilor găsite asupra lor sau la domiciliu, instalaţii indoor pentru cultivarea canabisului, precum şi suma de 6.250 de lei rezultată din vânzarea drogurilor.

Aceştia au contestat decizia Tribunalului Iaşi, însă miercuri, Curtea de Apel Iaşi a menţinut pedepsele iniţiale, din care a scăzut perioada arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, notificând organele de poliţie în privinţa condamnărilor, astfel încât trei dintre inculpaţi să fie introduşi în detenţie.

 

Spune-ne opinia ta