Botosaneanca Raluca Turcan vrea sa transforme taxa radio-tv in taxa de solidaritate!

Botosaneanca Raluca Turcan vrea sa transforme taxa radio-tv in taxa de solidaritate!

RALUCA TURCAN

Noua taxa, numita de solidaritate, pe care vrea sa o introduca Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura de la Camera Deputatilor, ar urma sa fie obligatorie pentru toata lumea, chiar daca detine sau nu radio sau televizor.

In schimb, valoarea platita ar fi mai mica decat cea actuala. Taxa radio-tv este, in prezent, platita obligatoriu de toate persoanele juridice. In ceea ce priveste persoanele fizice, platesc doar acelea care nu au declarat, pe propria raspundere, ca nu detin radio sau televizor.

Abonamentul la persoane fizice este de 2,5 lei/luna pentru radio si 4 lei/luna pentru televizor. In prezent, in Romania sunt inregistrati aproximativ 5,5 milioane de platitori ai abonamentului radio-tv.

Deputatul PD-L vrea sa modifice modalitatea de calcul a prezentei taxe, care isi va schimba denumirea in taxa de solidaritate.

"In actuala lege, exista niste prevederi prin care persoanele fizice, daca declara pe propria raspundere ca nu detin aparate TV, pot sa nu plateasca taxa Radio-TV, in timp ce persoanele juridice sunt obligate sa o plateasca, indiferent daca au sau nu. Mi se pare ca exista o necorelare intre statutul si obligatiile pe care le au persoanele fizice fata de cele juridice. Taxa ar trebui sa fie platita de toata lumea, astfel incat colectarea sa se faca de la toata populatia, dar cu conditia ca prin lege sa se redefineasca rolul si misiunea SRR si SRTV, astfel incat sa devina cu adevarat institutii care servesc interesul public", a declarat RalucaTurcan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
63

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
106

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
248

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...