Botosanean sclav in Cehia!

Botosanean sclav in Cehia!

MIHAI GRIGORIU: Am mancat resturi de prin tomberoane, dar si melci din padure, prinsi de noi!
Libertatea

Mihai Grigoriu, un bărbat din Botoşani, a apelat la o firmă de recrutare ca să plece la muncă în Cehia, ca lucrător forestier. Ar fi trebuit să câştige 700 de euro pe lună. Realitatea, însă, era departe de promisiuni.

În afară de faptul că salariul era mai puţin de jumătate din cel făgăduit, muncitorul şi colegii lui, 26 la număr, au fost lăsaţi să moară de foame de angajator.

"Ar fi trebuit să primesc 700 de euro pe lună, ca lucrător forestier, angajat de firma Delta Squash din Cehia. Locul de muncă era la 200 de kilometri de Praga, în oraşul Chomutov", a precizat botoşăneanul Mihai Grigoriu, în vârstă de 32 de ani.

Plecarea a fost pe 6 iunie, din Braşov. Prima surpriză a avut-o la sosirea în Cehia. Pavel Kubas, cehul care li s-a prezentat românilor era, de fapt, administratorul unei alte firme de recrutare de forţă de muncă: Bauherr Job Oportunity.

"Acesta a venit la noi şi ne-a explicat senin că salariul pe care îl vom primi este, de fapt, puţin peste 300 de euro, nicidecum 700", a spus Mihai Grigoriu.

Nemancat, un coleg a leşinat

Românii nu au avut de ales şi, pe 8 iunie, au început munca. La pădure. Iar acolo au mai avut parte de o surpriză. Niciunui angajat nu i se dădea mâncare.

"E cumplit, dar să ştiţi că am mâncat resturi de prin tomberoane, dar şi melci din pădure, prinşi de noi", a povestit românul. Abia după câteva zile, când unul dintre muncitori a leşinat de foame, cehul de la agenţia de recrutare s-a îndurat şi a cumpărat câţiva cârnaţi şi trei pâini.

"Am sunat în ţară, la rude şi prieteni, să cerem bani. Cum i-am primit, prin Western Union, opt dintre noi au plecat în ţară", şi-a încheiat povestea Mihai, fericit că s-a întors în România.

Sursa: Libertatea

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
128

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
32

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
152

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...