Botosanean condamnat de nemti la 197 de zile de inchisoare, scutit de arest de Curtea de Apel Suceava!

Botosanean condamnat de nemti la 197 de zile de inchisoare, scutit de arest de Curtea de Apel Suceava!
Botosaneanul in varsta de 39 de ani, condamnat de nemti la 197 de zile de inchisoare, a fost scutit de arest de Curtea de Apel Suceava!

Poliţiştii Compartimentului Urmăriţi din cadrul I.P.J. Botoşani l-au identificat, in cursul acestei saptamani, pe raza municipiului Botosani, pe Hapliuc Constantin, faţă de care la data de 20.05.2009 autorităţile germane au emis mandat european de arestare, fiind condamnat la o pedeapsă de 197 zile închisoare pentru contrabandă şi evaziune fiscală. Politistii l-au predat pe botosanean Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava.

La randul sau, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui Hapliuc Constantin, din municipiul Botoşani, pe baza semnalării dispuse în baza mandatului european de arestare emis de către Procuratura din Goerlitz – Germania în data de 07.05.2009, pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare ilegală, şedere ilegală, deşi avea interdicţie de intrare în Germania, şi evaziune fiscală.

Potrivit Curţii de Apel Suceava, la o dată necunoscută, botoşăneanul a intrat în Germania printr-un loc necunoscut, fiind arestat provizoriu în localitatea germană Bad - Muskau la data de 22 iunie 2003 şi extrădat în Polonia.

"La data de 11.08.2003, în jurul orei 00.45 persoana solicitată a fost oprită în aceeaşi localitate de către funcţionarii Oficiului Vamal Principal din Lobau, aceasta având asupra sa 13.000 de ţigarete marca Pall Mall pe care le cumpărase din Polonia şi le trecuse în Germania fără să le declare şi să plătească taxele vamale. Hapliuc Constantin a fost condamnat de către nemţi la plata unei amenzi în valoare de 1486 de euro", precizează purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu-Dumitrescu.

Aceasta precizează că în baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a respins cererea de arestare a lui Hapliuc Constantin, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, şi a luat faţă de persoana solicitată măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 15 zile, începând cu data de 29 mai 2009 şi până la data de 12 iunie 2009.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, persoana solicitată Hapliuc Constantin va respecta următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la Poliţia municipiului Botoşani, organ de poliţie pe care instanţa îl desemnează cu supravegherea persoanei solicitate, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei;să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Completul de judecată a stabilit un nou termen la data de 5 iunie 2009, ora 08,30, pentru solicitarea de informaţii legate de punerea în executare a mandatului de arestare european, în condiţiile în care persoana solicitată a achitat amenda de 1486 euro în contul statului german, iar în mandat se menţionează că prin plata amenzii condamnatul se poate scuti de executarea pedepsei înlocuitoare cu închisoarea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
8

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
105

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
84

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...