Bombardamentul cu SMS-uri asupra celor care fac farse la 112 mai asteapta

Bombardamentul cu SMS-uri asupra celor care fac farse la 112 mai asteapta
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), administratorul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta (112) si operatorii de telefonie mobila au stabilit un protocol privind modalitatile tehnice de transmitere a bombardamentului cu SMS-uri asupra celor care fac farse la 112, protocolul e in curs de semnare si abia dupa aceasta faza va incepe efectiv operatiunea, au declarat pentru HotNews.ro oficialii STS.

O decizie ANC data la sfarsitul lui octombrie 2008 stabilea ca in 30 de zile de la intrarea in vigoare a documentului operatorii mobili sa ofere STS posibilitatea transmiterii SMS-urilor.

"Administratorul Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta (S.N.U.A.U.) impreuna cu operatorii de telefonie mobila au convenit protocolul pentru stabilirea modalitatilor tehnice de transmitere a mesajelor scurte (SMS) de atentionare catre abonatii care au apelat abuziv Serviciul de Urgenta 112. Protocolul este in curs de semnare, urmand ca dupa aceasta procedura sa inceapa efectiv transmiterea mesajelor scurte", a declarat colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS.

In articolul 35 (1) al deciziei ANC se mentioneaza:

"In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei decizii, furnizorii de retele publice mobile de telefonie au obligatia de a pune la dispozitia administratorului SNUAU posibilitatea de a transmite catre abonatii care au efectuat apeluri abuzive catre serviciul de urgenta 112 urmatorul mesaj scurt in format text: Ati apelat abuziv serviciul de urgenta 112. Veti suporta rigorile legii".

Proiectul, ale carui costuri vor fi suportate de operatorii de telefonie mobila timp de trei luni de la data de la care va incepe, este motivat atat de faptul ca peste 90% din numarul apelurilor la 112 sunt abuzive si ca tot peste 90% din aceste apeluri abuzive sunt initiate din retelele publice mobile de telefonie. In prezent apelurile false la 112 sunt pedepsite cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
29

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
68

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
132

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...