Boc ii taxeaza pe bugetarii care castiga mai bine decat presedintele Romaniei!

Boc ii taxeaza pe bugetarii care castiga mai bine decat presedintele Romaniei!

 Emil Boc, prim-ministru al Romaniei  

Primul-ministru al Romaniei, Emil Boc, a declarat, miercuri seara, la finalul sedintei de Guvern, ca va propune un proiect de ordonanta de urgenta care presupune ca bugetarii care au salariul mai mare decat cel al presedintelui Romaniei sa fie taxati cu 90% din diferenta.

Astfel, sustine Boc, veniturile de peste 80 de milioane lei vechi, castigate prin diverse surse de catre cei care lucreaza la stat, vor fi taxate cu 90 de procente.

Potrivit premierului, daca o persoana care lucreaza la stat castiga 150 de milioane lei vechi, spre exemplu, diferenta de 70 de milioane va fi taxata cu 90%. In conferinta de presa sustinuta miercuri, Boc a precizat ca masura nu reprezinta o taxa propriu-zisa, ci o contributie.

"Este o contributie de solidaritate care va merge intr-un fond social din care Guvernul ii va ajuta pe cei cu salarii mici", a declarat premierul. De asemenea, "tot ce este pana la valoarea salariului presedintelui nu suporta niciun fel de interventie", a mai anuntat premierul.

Boc a mai precizat, totodata, ca persoanele care lucreaza in mediul privat nu vor fi afectate de aceasta decizie. Contributia ar urma sa se aplice pentru anul 2009.

Antena 3

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
251

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
178

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...