Boc îi ameninţă pe angajaţii statului: Să fie schimbaţi fără somaţie cei care nu combat evaziunea

Boc îi ameninţă pe angajaţii statului: Să fie schimbaţi fără somaţie cei care nu combat evaziunea

 EMIL BOC  

Premierul Boc a declarat sâmbătă că aceia care nu aplică programul Guvernului privind combaterea evaziunii fiscale trebuie schimbaţi fără "somaţie" şi "mângâieri pe creştet", precizând că vrea finalizarea pachetului legislativ pentru acest domeniu până miercuri, la următoarea şedinţă a Executivului.

"Se pune întrebarea de ce avem acum o urgenţă în raport cu situaţia anterioară. Lucrurile sunt foarte, foarte clare. Nu poţi să le ceri oamenilor reduceri de salarii şi pensii, şi în acelaşi timp să accepţi în continuare evaziune fiscală. Evazioniştii nu plătesc pensii, statul plăteşte şi trebuie să plătească pensii, iar dacă autorităţile statului nu-şi fac datoria înseamnă că statul în esenţă este pus în pericol. Vreau să ştiţi că orice leu adus în plus din evaziunea fiscală înseamnă un leu şi un ban în plus pentru infrastructură, pentru investiţii, pentru educaţie, pentru sănătate, pentru salarii şi pensii", a afirmat Boc, citat de Realitatea.net.

Premierul le-a cerut celor responsabili să termine pachetul legislativ pentru combaterea evaziunii fiscale până miercuri, astfel încât să fie abordat într-o primă lectură în Guvern.  El le-a mai cerut celor care coordonează activitatea antievaziune să înlocuiască fără somaţie persoanele care nu aplică programul Guvernului.

"Să impuneţi măsuri organizatorice ferme de combatere a evaziunii fiscale şi deja am văzut câteva rezultate pozitive la Interne şi Finanţe. În al treilea rând, (vă cer, n.r.) schimbarea fără somaţie a celor care nu aplică programul Guvernului de combatere a evaziunii fiscale, repet, fără somaţie, nu avem timp de mângâieri pe creştet", a susţinut şeful Executivului.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, afirma recent că va demisiona dacă nu va câştiga bătălia cu contrabanda şi evaziunea. Săptămâna trecută, preşedintele  Băsescu le-a cerut ministrilor Vlădescu şi Vasile Blaga să se implice mai mult în combaterea evaziunii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...