BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

 Paul Ionescu la Botosani, 4 octombrie 2008  

Daca ieri anunta ca Partidul Democrat-Liberal ar putea cere o derogare de la lege pentru a primi acceptul inlocuirii pe listele electorale a lui Paul Ionescu, astazi, reprezentantii Biroului Electoral Judetean Botosani au anuntat ca au inaintat catre Biroul Electoral Central, in nume propriu, o adresa prin care solicita lamuriri cu privire la situatia creata la Botosani.

Acest lucru este motivat si prin faptul ca ziua de 29 noiembrie reprezinta data limita de finalizare a listelor de candidati, expirand intre timp si termenul de depunere a contestatiilor.

Conform legislatiei actuale, reglementata printr-o ordonanta de urgenta in luna august 2008, un candidat care a decedat inainte de ziua alegerilor nu mai poate fi inlocuit pe listele electorale cu un alt membru al formatiunii de care acesta apartinea.

De asemenea, conform surselor de la BEJ, in tara s-a mai inregistrat un asemenea caz, un candidat decedand dupa inscrierea sa pe listele electorale, astfel ca decizia apartine, in ambele situatii, Biroului Electoral Central.

Paul Ionescu, trecut pe listele PD-L Botosani in vederea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, a incetat din viata in dupa-amiaza zilei de duminica, 26 octombrie. Ionescu a suferit un infarct, dupa ce participase la o actiune electorala la Curtesti.

In memoria colegului lor, membrii PD-L au anuntat, ieri, trei zile de doliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi șefi noi la instituțiile publice din Botoșani

Joi, 19 Septembrie 2019
1094

Două instituții de la Botoșani au șefi noi. Este vorba de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Botoșani și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani...

Liceele cu promovabilitate ZERO la Bacalaureat anul acesta, nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor!

Joi, 19 Septembrie 2019
644

Măsură drastică luată de ministerul Educației pentru liceele cu zero promovabilitate la Bac 2019.Un ordin al Ministrului, 5090/2019, care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, arat...

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Joi, 19 Septembrie 2019
216

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de ...