BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

BEJ a cerut lamuriri de la Bucuresti in vederea definitivarii listei de candidati a PD-L Botosani

 Paul Ionescu la Botosani, 4 octombrie 2008  

Daca ieri anunta ca Partidul Democrat-Liberal ar putea cere o derogare de la lege pentru a primi acceptul inlocuirii pe listele electorale a lui Paul Ionescu, astazi, reprezentantii Biroului Electoral Judetean Botosani au anuntat ca au inaintat catre Biroul Electoral Central, in nume propriu, o adresa prin care solicita lamuriri cu privire la situatia creata la Botosani.

Acest lucru este motivat si prin faptul ca ziua de 29 noiembrie reprezinta data limita de finalizare a listelor de candidati, expirand intre timp si termenul de depunere a contestatiilor.

Conform legislatiei actuale, reglementata printr-o ordonanta de urgenta in luna august 2008, un candidat care a decedat inainte de ziua alegerilor nu mai poate fi inlocuit pe listele electorale cu un alt membru al formatiunii de care acesta apartinea.

De asemenea, conform surselor de la BEJ, in tara s-a mai inregistrat un asemenea caz, un candidat decedand dupa inscrierea sa pe listele electorale, astfel ca decizia apartine, in ambele situatii, Biroului Electoral Central.

Paul Ionescu, trecut pe listele PD-L Botosani in vederea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, a incetat din viata in dupa-amiaza zilei de duminica, 26 octombrie. Ionescu a suferit un infarct, dupa ce participase la o actiune electorala la Curtesti.

In memoria colegului lor, membrii PD-L au anuntat, ieri, trei zile de doliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Miercuri, 26 Iunie 2019
238

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

Miercuri, 26 Iunie 2019
533

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
165

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...