Becali, suspectat de blat la Tribunal

Becali, suspectat de blat la Tribunal
Decizia de eliberare a a lui George Becali din arest capătă conotaţii suspecte. Măsura decisă de magistraţii Tribunalului Bucureşti pare a fi făcută pe o bază în care au fost ocolite mai multe puncte din tehnica de lucru. "Micile scăpări" de la Tribunalul Bucureşti i-au oferit latifundiarului şansa de a fi liber de Paşte.

Drumul dosarului

Primul lucru ciudat s-a petrecut la începutul Săptămânii Patimilor. Atunci omul de afaceri a depus la Judecătoria Sectorului 1 două cereri. Una de eliberare sub control judiciar, a doua - de înlocuire a arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara.


Prima solicitare a fost judecată joi. Avocaţii omului de afaceri au aflat că cererea de eliberare a fost respinsă. Urma însă a doua şansă – vineri urma să se judece cererea de înlocuire a arestului cu interdicţia de a părăsi România.

Numai că, surpriză, George Becali a anunţat în Joia Neagră că renunţă la cererea pe care instanţa trebuia să o judece a doua zi.

Practic, Becali rămânea cu şansa destul de mică a recursului de la Tribunal. Acest recurs, însă, nu se ştia când va avea loc.


A câştigat ca la cazinou: computerul a ţinut cu el

Gigi Becali a fost eliberat în baza unor măsuri luate în regim special, cu vicii de procedură 

În cazul în care cererea lui Becali de la Judecătorie nu era retrasă, omul de afaceri urmă să fie judecat de aceeaşi instanţă unde pierduse de fiecare dată. În acelaşi timp se pierdea şi oportunitatea de a fi judecat recursul de la Tribunal în regim de urgenţă.

 În aceeaşi zi, 16 aprilie, potrivit unor surse judiciare, de la Tribunal s-ar fi telefonat pentru a se cere în regim de urgenţă dosarul lui Becali pentru a fi soluţionat înainte de Sărbători. Fiind scăpat de cererea de la Judecătorie – pe care şi-o retrăsese cu câteva ore mai devreme – Becali avea drum liber la recurs.

În acelaşi timp, la Tribunal se formase, ad-hoc, un complet de recurs la Secţia 1 Penală. Acesta urma să fie pregătit pentru o eventuală judecare a lui Becali chiar a doua zi, în Vinerea Mare.

Mai mult, surse din magistratură spun că la Secţia 1 Penală, potrivit planificării interne făcute cu mult timp înainte, pentru ziua de vineri nu exista nici complet de apel, nici de recurs.

Acest complet special îl avea în echipă chiar pe preşedintele Secţiei 1 Penale, Constantin Marin Marino. Dosarul a ajuns seara şi  a fost băgat direct în sistemul computerizat Ecris.

Acest sistem este cel care distribuie aleatoriu dosarele şi termenele de judecată. Noroc chior pentru Becali: sistemul a ales ca termen de judecată a dosarului abia adus la Tribunal chiar ziua de vineri.

Ba, mai mult, acelaşi Ecris a ales şi secţia care urma să judece dosarul latifundiarului. Bafta curată, computerul a ales exact completul de la Secţia 1 Penală, chiar dacă pentru ziua de vineri de serviciu erau cei de la Secţia a 2-a Penală.

Practic, norocul lui Gigi Becali a fost computerul care a ales şi data urgentă şi completul "de urgenţă". Şi a fost eliberat. Interesant este şi faptul că dosarul bodyguardului său, Marcel Popa, nu a beneficiat de urgenţele apărute la Tribunal, deşi se afla în acelaşi stadiu.

"Sfântul Gigi"

În timp ce la tribunal scandalul eliberării lui Gigi Becali lua proporţii, ieri, la palatul acestuia de pe Bulevardul Aviatorilor era veselie mare. Atât în curte, cât şi în casă, toţi cei prezenţi la sărbătorirea zilei de Sf. Gheorghe, ciocneau cupe cu şampanie în cinstea latifundiarului. Patronul Stelei i-a aşteptat pe invitaţi cu bucate alese: friptură de miel, ouă vopsite, cozonac şi şampanie.

CITESTE MATERIALUL INTEGRAL IN ADEVARUL

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...